Afbeelding
Foto:

Een zuinig én eerlijk financieel beleid

We kiezen ervoor niet te bezuinigen op het vrijwilligerswerk, de ondersteuning van mantelzorgers, jeugdzorg, WMO, sportverenigingen, gildes en harmonieën.

DWG is tevreden met het goedkeuren van de begroting want hiermee kan het Laarbeekse voorzieningenniveau overeind gehouden worden. Het is zeker geen gemakkelijk besluit om te bezuinigen en te bepalen waarop je dan bezuinigt. Tijdens het bespreken van de kadernota in juli hebben wij al een aantal keer diep in de buidel getast. Helaas denkt de PNL hier anders over door nu nog 22(!) amendementen in te dienen waarop, volgens hen, bezuinigd zou moeten worden. Een aantal van deze voorgedragen amendementen is kortweg niet mogelijk door de regelgeving van het rijk. De gemeente is bijvoorbeeld verplicht om jaarlijks een cliënt-ervaringsonderzoek te houden. Het niet investeren in een bomenfonds is slechts het vooruitschuiven van investeringen. Als dit nu niet gebeurt dan komt het volgend jaar aan bod. Daarnaast wil de PNL de OZB wél verhogen door te investeren in de rekenkamerfunctie en te investeren in Sparta '25, maar dat wordt aan de kiezer niet uitgelegd. Het streven van PNL om naar verdere mogelijkheden tot bezuiniging te kijken is goed. PNL kiest er echter voor om te bezuinigen op vrijwilligerswerk, ondersteuning mantelzorgers, jeugdzorg, WMO, sportverenigingen, gildes en harmonieën. Wij dagen de PNL uit om lef te tonen en met een eerlijk verhaal naar buiten te komen.

Het gaat ons erom wat er áchter bezuiniging zit, niet om het halen van een bepaald percentage. DWG kiest ervoor om niet te bezuinigen op het vrijwilligerswerk, de ondersteuning van mantelzorgers, jeugdzorg, WMO, sportverenigingen, gildes en harmonieën. Wij vinden het belangrijk om, in tijden van deze economische situatie, lef te tonen en keuzes te durven maken. Moed te tonen door af te wegen wat wij belangrijk vinden. Wij tonen lef door onze keuzes met feiten en een eerlijk verhaal aan de kiezers en achterban uit te leggen. DWG staat voor een transparant, duurzaam en eerlijk financieel beleid!

Fractie De Werkgroep