Tim Akkerman pinkt een traantje weg tijdens zijn optreden
Tim Akkerman pinkt een traantje weg tijdens zijn optreden Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Instore optreden bij Bob's Vinyl in Aarle-Rixtel

Tim Akkerman met een lach en een traan

Tekst: Ans van de Kerkhof
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Aarle-Rixtel - In de beslotenheid van Bob's Vinyl, een platenzaak in Aarle-Rixtel, trad vrijdagmiddag voormalig frontman van Di-rect, Tim Akkerman op. De zaak gevuld met liefhebbers, niet alleen van het vinyl dat Bob verkoopt, maar zeker ook van de muziek van Akkerman.

De Laarbeekse bezoekers konden genieten van een intiem akoestisch concert. De liedjes van het nieuwe album van Tim Akkerman en The Ivy League zijn oorspronkelijk 'klein' geschreven legt Akkerman uit. Hij neemt het publiek mee in de moeilijke periode rondom zijn scheiding. Het schrijfproces dat voor hem therapeutisch werkte hoor je terug in een aantal prachtige nummers. Aanvankelijk niet bedoeld om op te nemen, maar de band vond de liedjes gelukkig te mooi om er niets mee te doen. Daardoor kunnen de fans en muziekliefhebbers genieten van het album Lion's don't cry. Het gevoelige I wish you well, geschreven voor zijn ex is een prachtige ballade. Bij het schitterende Guilt, dat gaat over zijn kinderen en zijn schuldgevoel naar hun toe vanwege alle pijn die zij moeten ervaren breekt hij en nemen zijn emoties even de overhand. Hij speelt door, en het publiek voelt zijn pijn.

Hij verontschuldigt zich en gaat verder met wat humor. "Sorry Bob, binnenkort weer een nieuw album, Lions do cry". Daarmee heeft hij de lachers weer op zijn hand. "Vanavond in de cacaofabriek kun je het nummer horen zonder tranen", grapt Tim. Een heel mooi intiem en bewogen mini concert. Zijn nummers zijn een mix van zijn grote voorbeelden Bruce Springsteen en Pearl Jam. "Met een eigen sausje erover, worden het de nummers zoals ik ze mooi vind".

Bob van Bob's Vinyl probeert een keer in de maand een mini concert te organiseren. Dat gaat meestal gepaard met een concert van de betreffende artiest ergens in de buurt. Zo promoten zij hun nieuwe albums die tegenwoordig ook weer allemaal op vinyl worden uitgebracht. Een mooi optreden in een leuke ambiance. Na afloop was er nog tijd om de gekochte albums te signeren voor de trouwe fans.

Afbeelding
Afbeelding