Afbeelding
Foto:

Nieuwjaarsconcert harmonie De Goede Hoop

Aarle-Rixtel - Het traditionele Nieuwjaarsconcert van harmonie De Goede Hoop vindt op 5 januari vanaf 14.30 uur plaats in MFC De Dreef in Aarle-Rixtel. U wordt onthaald op een fantastisch programma waarin orkestmuziek en zang met begeleiding van het orkest elkaar zullen afwisselen.

Voor het zanggedeelte heeft harmonie De Goede Hoop de sopraan Daphne Ramakers en de tenor Pascal Pittie kunnen vastleggen. Beide professionals, met een grote staat van dienst, maken furore in binnen- en buitenland met solo-optredens in oratoria, opera's en operettes.

Na haar studie aan het conservatorium in Maastricht volgde Daphne een aantal masterclasses en vertolkte zij meerdere rollen in diverse opera's en operettes. O.a. als Ida in 'Die Fledermaus' van Johan Strauss en de rol van Frasquita in 'Carmen' van Bizet.

Pascal studeerde zang en operaklas aan het conservatorium in Maastricht. Hij zingt regelmatig solopartijen in oratoria in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Ook vertolkt hij rollen in bekende opera's van Mozart en Strauss. Pascal werkte samen met bekende dirigenten zoals Ed Spanjaard, Edo de Waart en Jaap van Zweden.

Daphne en Pascal vormen samen met twee collega's de operagroep 'Vocal Chord'. Zij waren in de afgelopen jaren meermalen te zien en te horen tijdens het RTL4-programma 'All Together Now', waar zij o.a. met de vertolking van 'Nessun Dorma' een groot succes behaalden. Ook tijdens het Nieuwjaarsconcert zal dit werk uitgevoerd worden. De solisten zullen elk enkele solo's voor hun rekening nemen en ook nog twee duetten zingen van o.a. de componisten Lehár, Puccini en Verdi.

Natuurlijk zet ook het harmonieorkest, naast de begeleiding van de solisten, haar beste beentje voor. Na het grote succes tijdens het concours in Veldhoven wil men zich natuurlijk ook voor eigen publiek laten horen. Onder andere het concoursnummer 'The legend of Amaterasu' (van Eric Swiggers) zal o.l.v. dirigent Martijn Pepels uitgevoerd worden. Verder komen onder meer de 'Roumanian Rhapsody no. 1' (van Georges Enesco) en 'Of Castles and Legends' (Thomas Doss) aan bod.

Zoals u ziet is het programma echt de moeite waard. U kunt het concert bijwonen door een toegangsbewijs te kopen bij fietsenwinkel 't Pumpke (midden in de Dorpsstraat), bij de leden van harmonie De Goede Hoop en op 5 januari aan de zaal.

Harmonie De Goede Hoop wenst u een gezond en gelukkig 2020 toe en hoopt u uiteraard te ontmoeten bij het Nieuwjaarsconcert.