Pilates les
Pilates les Foto: Madelief de Kort

'Jij in beweging'

Nieuwe pilates en work out studio in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Vanaf januari 2020 is Aarle Rixtel een nieuwe pilates en workout-studio rijker. Eigenaresse Marscha de Haan van Jij in Beweging vestigt zich in een van de studio's bij Basic Flow aan het kanaal aan de Havenweg.

Jij in Beweging biedt groepslessen Pilates en Boost your Body aan en tevens privé trainingen. Marscha: "Pilates is een bewegingsmethode waarbij je de oefeningen geconcentreerd en rustig uitvoert. De focus ligt met name op de spieren die liggen rondom je bekkengordel, de buik, de rug, de bekkenbodemspieren. Je werkt aan verlenging en gebruikt bewust je ademhaling. Na een les ervaar je dat je lichaam meer ruimte heeft gekregen en voelt je lichaam leniger en energieker. Ik ervaar deze trainingsvorm zelf altijd als heel prettig. De Boost your Body les heb ik zelf ontwikkeld. Ik heb jarenlang professioneel gedanst en daarnaast ook zelf in de sportschool getraind. Ik vind circuit trainingen waarbij je intensieve oefeningen met rustige momenten afwisselt heerlijk om te doen. Je wordt enorm uitgedaagd je grenzen op te zoeken en boekt daarmee heel snel resultaat op zowel conditioneel als op kracht gebied. Dit alles in een kort tijdsbestek. In 30 minuten heb je je hele lichaam getraind. Wat ik zelf altijd mis, is juist een stretch component zoals dat in de danswereld gebruikelijk is of zoals ik dat bij Pilates ken. Die combinatie ben ik nog niet echt tegen gekomen. Met als gevolg dat ik zelf deze verschillende componenten gebundeld heb en zo is de Boost your Body les ontstaan. Door een korte High Intensity Interval Training te combineren met pilates oefeningen creëer je een volledige en intensievere workout en ga je voldaan naar huis".

Marscha heeft haar credits door de jaren heen reeds opgebouwd. Ze behaalde jaren geleden haar dansdocentendiploma aan de Rotterdamse Dansacademie en heeft naast het lesgeven ook zelf ruim 10 jaar gedanst bij diverse theatergezelschappen in Nederland, België en Frankrijk. Tegenwoordig is zij verbonden aan de Eindhovense stichting Theaterplan en stichting theaterkoor Nutsz uit Helmond.

Marscha: "Ik weet hoe het is om een volle en drukke agenda te hebben. Naast werk, ben ik moeder van 2 kinderen, heb ook ik een huishouden te runnen en vind ook ik het heel belangrijk om mijn vrienden en familie regelmatig te zien. Sporten wordt bij de meesten dan vaak op een tweede of derde plan gezet. Juist in deze tijd waar de hectiek overal om ons heen is, en het merendeel van de mensen een zittend beroep heeft, is het o zo belangrijk om voldoende te bewegen. Gun jezelf, je lichaam en geest deze tijd. Naast groepslessen bied ik ook 1 op 1 training aan. Sommige mensen vinden alleen trainen prettiger of hebben een speciaal doel voor ogen. Na een korte intake maken we het doel van de privé trainingen tastbaar en stellen we samen een realistisch plan om aan de slag te gaan.

Ik heb met mijn opleidingen als dansdocent, personal trainer en gewichtsconsulent volgens mij het juiste pakket in huis om mensen op een veilige uitdagende manier in beweging te zetten".

Ben je enthousiast geworden en wil je wel eens een proefles volgen? Bekijk dan de website www.jijinbeweging.nl of stuur een mailtje naar info@jijinbeweging.nl

Jij in Beweging opent haar deuren vanaf maandag 6 januari 2020 bij Casa Basic Flow aan de Havenweg 2, 5735 SH in Aarle Rixtel.

Boost your Body les