Pater Arie Wester doet stapje terug

Beste parochianen, aan het begin van dit nieuwe jaar wil ik graag een en ander met u delen. In november ben ik 80 jaar geworden. Op deze leeftijd is ook mijn gezondheid niet optimaal. Ik heb er vrede mee dat ik vele mooie jaren heb gekend, zowel in mijn privé leven als ook in het pastoraat. Nu is de tijd gekomen om te genieten van de rust die mij hopelijk nog lang gegeven zal worden.

Wel zal ik in de weekenden nog assistentie verlenen in de kerken van onze parochie, en door de week bij zusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel, maar verder trek ik mij terug uit alle andere pastorale activiteiten, tenzij de pastor mij tot een incidentele taak vraagt.

We hebben sinds een aantal maanden een fijne en actieve pastor gekregen, die zijn pastorale taken met enthousiasme vervuld. Dat geeft mij ook de zekerheid dat de parochianen van Lieshout in goede handen zijn.

Veel parochianen in Lieshout spreken mij nog steeds aan als 'pastoor', dat ben ik al ruim vier jaar niet meer. Na de samenvoeging van de parochies tot één nieuwe parochie in Laarbeek is de pastoor van Lieshout woonachtig in Beek en Donk. Hij is de eerst en laatst verantwoordelijke voor het pastoraat, ook in Lieshout.

Ik hoop als rustend pastor nog geruime tijd in Lieshout te mogen blijven wonen. Ik heb hier een goede tijd en zou velen van u niet willen missen. Ik hoop echter dat u respecteert dat ik niet meer uw pastoor ben, maar uw medeparochiaan. Alle vragen en wensen die u mocht hebben lopen vanaf nú dus via het secretariaat van de parochie in Beek en Donk, bereikbaar onder tel. nummer 0492-461216.

Bedankt voor uw steun en medewerking in de afgelopen jaren en we blijven elkaar – zo God het wil - ontmoeten.

pater Arie Wester OFM