Afbeelding
Foto:

BalanS Pijnbestrijding duikt in de behandeling van welvaartsziekten

De afgelopen jaren heeft BalanS, Praktijk voor Pijnbestrijding, vele vernieuwingen ondergaan op het gebied van klachtenbehandeling. Een klein vraaggesprekje met Paul van de Walle, de bevlogen therapeut van BalanS.

Wat doet BalanS Pijnbestrijding?
"BalanS wil, de vaak pijnlijke, klachten waar mensen mee zitten, zo snel mogelijk oplossen. Ging het voorheen vaak om klachten als migraine, slapeloosheid, pijnlijke rug, hernia, carpaal tunnel syndroom, pijnlijke benen en voeten, reumatische klachten e.d.; nu is verder uitgebreid en komen welvaartsziekten ook aan bod. Dat betekent dat het dienstenaanbod, naast microstroom en massages, stevig is uitgebreid. Het grote voordeel daarvan is dat klachten nu breder en complexer geanalyseerd en behandeld kunnen worden. Dit gaat deels in samenwerking met medisch specialisten in binnen- en buitenland."

Ik hoorde dat je ook in Zwitserland bent geweest?
"Ja, daar zit een klein verhaaltje aan vast. Vorig jaar kreeg ik te horen dat ik stevige diabetes 2 heb en medicijnen moest gaan slikken! Dat wilde ik niet. Ik heb daarom mijn levensstijl behoorlijk veranderd; ben gaan ontgiften, koolhydraatarm gaan eten en ik heb mijn bewegingspatroon stevig geactiveerd. Na 4 maanden strijd was mijn suikerwaarde weer voor een groot deel normaal. Helaas bleef de ochtendsuikerwaarde wel te hoog. Eind vorig jaar ben ik in Zwitserland geweest en daar leerde ik hoe je op een goede manier dit soort typen welvaartsziekten aan kunt pakken. Dat geldt niet alleen voor diabetes type 2 maar ook voor hoge bloeddruk, stress, depressie, obesitas etc. Mooie resultaten! Door deze opleiding ben ik nu bevoegd Medical Welness Coach en kan klanten helpen om dit soort problemen aan te pakken."

En nu?
"Op dit moment krijg ik mensen met vaak complexe klachten. Veel daarvan zijn min of meer uitbehandeld in het medisch circuit. Denk maar eens aan fibromyalgie, stress, overgewicht, maagklachten, vervelende darmproblematiek etc. Een goede analyse levert al vaak duidelijke inzichten op in welke richting we het moeten zoeken. Soms ligt dit op het gebied van traumaverwerking, soms op het gebied van voedingstekorten, of nog anders. Als het kan maken we gebruik van de bloedwaarden die al eerder via het reguliere traject geprikt zijn. Zo krijgen we een mooi beeld en kunnen we, door een stukje maatwerk, een passend behandeltraject aanbieden."

Wens voor 2020
"Mijn wens is dat mensen zich weer lekker in hun vel voelen, dat ze weer mee kunnen doen met de rest. Dit door het wegnemen van pijn, het remmen van ontstekingen, bevorderen van soepele ledematen, versnelde wondgenezing, beter slapen, etc. Kijk eens op mijn website als je meer wilt weten: www.prikkeljegezond.nl."