Ontlading bij het team van Nummerke 3, dat voor de vierde keer in historie Kwizut won
Ontlading bij het team van Nummerke 3, dat voor de vierde keer in historie Kwizut won Foto: Joost Duppen

Op naar tiende editie Kwizut

Voor de vierde keer Nummerke 3

Tekst: Daan Daniëls
Foto's: Joost Duppen

Beek en Donk - Het is zaterdagavond in een gezellig volle Sporthal D'n Ekker. Van de 50 namen van de deelnemers van Kwizut zijn er nog 4 overgebleven. Als gebruikelijk vallen een voor een de namen van de ploegen af. Alleen De Dörpels, Marwawaarutokalwir, Nummerke 3 en Las Tortugas zijn nog overgebleven.

Marwawaarutokalwir wordt derde en Las Tortugas gaat er met de tweede plek vandoor. En dan wordt het spannend. Nummerke 3 (al drie keer winnaar) of De Dörpels (de slimste in de editie van 2015) blijven over. De spanning is om te snijden bij de deelnemende teams. Eerste of vierde. En dan komt het verlossende woord: Nummerke 3 levert een ongelofelijk knappe prestatie door voor de vierde keer Kwizut te winnen.

Onder de klanken van de muziek van de band Baby Blue wordt de feestavond vervolgd. De negende editie van Kwizut was weer een geslaagde. Dat vindt ook voorzitter Geert Heesakkers van de organisatie. "We hebben weer twee geweldige avonden gehad. Zowel de quizavond, als de feestavond, maar natuurlijk zijn er nog altijd wensen", kijkt Heesakkers direct vooruit. Op 29 december 2020 zal een jubileumeditie van Kwziut plaatsvinden. De tiende. Toch eerst nog even een korte terugblik. Wat viel Heesakkers onder meer op? "We zien dat de mensen de categorie over Beek en Donk het moeilijkste vinden. Zo'n 60 procent van de deelnemers heeft die geschrapt. Wel jammer."

Daarnaast deed Heesakkers op de feestavond ook een oproep aan mensen die de organisatie kunnen en willen helpen het komende jaar. "Vanuit meerdere hoeken hebben we creativiteit nodig." Wie zich geroepen voelt, kan zich dus aanmelden, om ook van de tiende editie van Kwizut een succes te maken. "We gaan dan echt knallen met zijn allen. We hopen dat er tussen de 60 en 70 teams mee gaan doen, ook om het financieel wat makkelijker te maken. Het wordt een 'best of', met de leukste dingen van de afgelopen jaren die we terug willen brengen. Wij gaan er voor!"

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding