Beker en competitie bij DOT

Beker en competitie bij DOT

Beek en Donk - Als een verraderlijke matroesjka ontpopte zich een Russisch drama op het bord bij Johnny en Jef. De zwartspeler gaf na vier zetten op. De overige partijen moesten toen nog beginnen.

Teun trok er met de zwarte pionnen op uit tegen André en won een stuk tegen twee pionnen. Dat werd later weer ongeveer gelijk getrokken, waarop André remise aanbood. Teun speelde door, maar zag even later mat over het hoofd, zodat wit met het punt ging lopen. In de twee laatste partijen kwamen gambieten op het bord: beide werden geweigerd. Het damegambiet van Zjon leverde druk op, maar de witte dame stond op en ongelukkig veld, waardoor Thijs de rollen om kon draaien. Met een stuk achterstand en zonder tijd op de klok trok Zjon aan het kortste eind. Na het koningsgambiet van Giel lag de focus van beide spelers op het centrum. Toen de stofwolken enigszins optrokken, stond Chris en kwaliteit achter, maar stonden zijn lopers en dame wel gevaarlijk richting de witte koning gericht. Hij kon de kwaliteit terugwinnen, maar raakte daarmee ook het initiatief weer kwijt. Even later wist Giel weer een voorsprong te nemen in materiaal, en deze keer was het definitief, zodat Chris zich genoodzaakt zag de handdoek in de ring te gooien.

Bekercompetitie: Zjon van de Laar - Thijs Knaapen 0 - 1. Reguliere competitie: Johnny van de Laarschot - Jef Verhagen 1 - 0; Giel Jacobs - Chris van Laarhoven 1 - 0; André Bergman - Teun Jacobs 1 - 0.