Afbeelding
Foto:

Laarbeekse uitwisseling tafeltennisverenigingen

Aarle-Rixtel - Aan de vorig jaar in ere herstelde traditie werd op vrijdag 10 januari een vervolg gegeven. Tafeltennisvereniging ATTC'77 nodigde, overigens na een tip van de voorzitter uit Beek en Donk, Een en Twintig uit om in Aarle-Rixtel te komen tafeltennissen. Vanuit Een en Twintig waren er 16 deelnemers en ATTC'77 leverde 14 spelers en één gastspeler van Flash uit Eindhoven.

Ter plekke werden de spelers zo goed mogelijk op sterkte ingedeeld in teams. Omdat ATTC alleen maar competitiespelers had en Een en Twintig ook enkele echte recreanten en starters waren de verhoudingen een beetje scheef. Toch leverde het leuke wedstrijden op en vooral ook een gezellige sfeer. De spelers van Een en Twintig boden goed tegenstand, met name het team met Patrick Biemans, Bert Coolen en Eva Verrijt. Zij speelden gelijk tegen Jeroen van der Heijden, Henk van der Bruggen en Bart Willems. De overall overwinning was met 39-12 voor ATTC dus de beker zal nog een jaar staan te pronken in de kantine in Aarle-Rixtel. Volgende jaar kan Een en Twintig in eigen huis revanche nemen.

Valpreventie
Afgelopen dinsdag heeft ATTC'77 samen met Fysiotherapie Kemps & Maas, Laarbeek Actief, Zorgboog in Balans en KBO Lieshout een clinic valpreventie en tafeltennis gericht op vijftigplussers georganiseerd. Aanstaande dinsdag 21 januari organiseren zij nogmaals zo'n avond voor KBO Aarle-Rixtel en alle geïnteresseerde ouderen in Laarbeek. Om 19.00 uur wordt allereerst een korte presentatie gegeven over valpreventie waarna je mee kunt doen aan een valtraining. Twee fysiotherapeuten laten zien hoe je veilig kunt vallen waardoor je minder snel wat breekt.

En dan komt tafeltennis om de hoek kijken. Tafeltennis is namelijk goed voor de hand- en oogcoördinatie en je traint je evenwichtsorgaan door constant het hoofd naar links en rechts te bewegen. Na de valpreventie kan iedereen onder begeleiding van deskundige tafeltennistrainers tafeltennissen. Tafeltennis is namelijk een sport voor mensen van alle leeftijden.

De avond vindt plaats in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat 30 in Aarle-Rixtel en kan alleen doorgaan bij voldoende belangstelling. Daarom willen we graag weten wie mee wil doen. Je kunt je opgeven via de mail (attc77@chello.nl) of telefonisch (06-50120096). Bij onvoldoende deelnemers zullen degenen die zich opgegeven hebben daarvan op de hoogte worden gebracht.

Mocht 21 januari niet uitkomen dan is het altijd mogelijk om op een andere avond een kijkje te komen nemen in de tafeltennishal. Op donderdagavond is er training voor beginnende recreanten van 19.30 tot 20.30uur. Daarna kan er vrij gespeeld worden. Op vrijdagmorgen is er vanaf 9.00 uur ook een recreantengroep die voornamelijk uit vutters bestaat. Iedereen is welkom om een balletje te komen slaan.