Afbeelding
Foto: Martin Prick

Anonieme schenking van €3.000,00

Inzameling voor schoolgenootje Isa groot succes

Tekst en foto's: Martin Prick

Aarle-Rixtel - Isa van Deursen zit in groep 3/4 van Basisschool de Heindert in Aarle-Rixtel en is een vrolijk kind. Ze zit in een rolstoel omdat ze een zeldzame spierziekte heeft. Voor onderzoek naar deze en andere spierziekten hebben de leerlingen iets bedacht.

Op woensdagmiddag is het een beetje feest op De Heindert. Isa zit op het podium en 'alle meiden' van groep 3/4 staan achter haar. Juf Monique en juf Mirthe maken samen met Isa de uitslag bekend van de spaarpotactie. Maar liefst €2.119,00 is er door de kinderen opgehaald voor onderzoek naar de ziekte van Isa, MDC1A, een uiterst vervelende spieraandoening. In Nederland is er een stichting, die het onderzoek naar deze aandoening coördineert, dit is de 'stichting voor Sara'. Gelden, die op allerlei manieren worden ingezameld worden gebruikt voor onderzoek in Maastricht. Isa wordt op het moment behandeld in een ziekenhuis in het Belgische Gent, maar er is zicht op 'overplaatsing' naar Nijmegen. De bekende sporter Rico Verhoeven is ambassadeur voor de stichting.

Maar op het moment geniet Isa van de aandacht op het podium en van de kinderen op school. De één heeft lege flessen ingezameld voor haar en de ander ging met zijn broer mee. Die moest namelijk langs de deur, omdat hij de mensen namens zijn folderwijk fijne feestdagen wilde wensen. Kleine broer vroeg de mensen of ze voor Isa ook een bijdrage hadden. Weer andere kinderen keerden gewoon hun spaarpot om. Het is een geweldig bedrag dat op deze school bijeen is gebracht. De kinderen van de Heindert verdienen een grote pluim! Dat vond ook een anonieme donateur, die zich bij juf Myrthe, de juf van Isa, meldde. Hij was zo onder de indruk van de spaarpot-actie en de inzet van de leerlingen, dat hij besloten heeft een donatie te doen van €3.000,00! Daarmee komt het eindbedrag van de actie uit op €5.119,00.

En Isa? Die gaat vanmiddag naar zwemles. "Dan eet ik mijn traktatie, lekkere chips, daarna wel op!"

Meer informatie op de website: www.stichtingvoorsara.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding