Donderdag 23 januari 17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster Eucharistieviering (Nederlands)

Vrijdag 24 januari
17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

Zaterdag 25 januari
09.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

17.30 Mariahout O.L.Vrouw van Lourdeskerk
Eucharistieviering
Intenties in deze viering voor: Maria Verberk

19.00 Lieshout Hl. Servatiuskerk
Eucharistieviering m.m.v. de Halmen
Intenties in deze viering voor: Mien Aarts-van Bakel (mged), Piet en Digna van der Sanden-Merks (mged), Leny van den Broek-Beekmans (jrgt), Overleden ouders Van den Elzen-Hoogenhoff en familie, Miet Truus en Jan van Dooren, Carel van den Biggelaar (verj), Jos van Calis.

Zondag 26 januari
09.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

09.30 Aarle-Rixtel O.L. Vrouw Presentatie,
Eucharistieviering m.m.v. kerkkoor
Intenties voor deze viering voor: Annie Konter-Scheffer, voor alle intenties die opgeschreven zijn in het intentieboek van de Mariakapel in Aarle-Rixtel, bijzondere intentie, Tot welzijn van de Parochie.                

11.00 Beek en Donk Michaëlkerk
Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor Leonardus
Intenties in deze viering voor: Doortje Bekx-van den Akker en Jan Bekx de echtgenoot, Marinus van Duuren Maria Aarts de echtgenote Maria en Catharina de dochters, Piet en Riek van Hek-Kweens, Harrie van Moorsel, Johan Bouw en Riek Bouw-van den Heuvel, Martien Fleskens (verj), Johan van Heijnsbergen Elisabeth van den Elzen en Hendrika Steegs, Corrie van Heijnsbergen-van Schijndel, Overleden kinderen van Heijnsbergen.

Maandag 27 januari
17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Duits)

Dinsdag 28 januari
17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

Woensdag 29 januari
09.00 Beek en Donk Michaëlkerk
Eucharistieviering

17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Duits)

Lieve lezers,
Laatst zei iemand: "Ik geef om een plek waar ik mijn geloof in God kan delen en daarom geef ik voor mijn kerk!" Zo hoorde ik ook laatst: "Wij zijn SAMEN kerk!" Dit zijn twee mooie gedachten om mee te nemen terwijl we beginnen aan onze landelijke actie Kerkbalans, met als thema: 'Geef voor je kerk'. Uiteraard wil ik iedereen bedanken die al ruimhartig geeft en onze kerkelijke familie helpt dragen en ondersteunen. Bij voorbaat wil ik ook iedereen bedanken die voor het eerst een steentje wil bijdragen, want het is belangrijk om onze kerken open te houden als plaatsen van ontmoeting, cultuur en zingeving.

Gelukkig hoeft niet alles alleen maar duurder en meer te worden. De vrijwillige bijdrage voor een misintentie gaat omlaag van €12,00 naar €10,00 vanaf januari 2020. Het blijft een mooi en liefdevolle gebaar om de familieleden en vrienden te gedenken van wie we nog zo veel houden.

Helaas denken veel mensen nog dat er bijna niets mag bij een uitvaart of afscheid in de kerk. Bij deze even op een rijtje wat wel allemaal kan: CD en digitale muziek is mogelijk, persoonlijke inbreng is altijd welkom, crematie en een uitvaart in de Kerk is mogelijk (ook met afscheid of absoute in het crematorium), een gebedsdienst in het crematorium is mogelijk met de pastor of diaken, gewoon een gebedsdienst in de Kerk is altijd mogelijk. Kortom, er kan in de regel veel meer dan veel mensen vaak denken. We hebben uiteraard een algemene kerkelijke kader voor alle vieringen, maar binnen dit kader is super veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Neem gerust contact op als u vragen hebt.

Vroeger werden alleen de namen van de overledenen met een uitvaartmis op de website gezet. Vanaf nu is besloten om iedereen die afscheid neemt met een kerkelijk accent (met of zonder mis, in de kerk of het crematorium) ook te vermelden op de website en mee te nemen in onze Allerzielenviering.

Neem gerust contact op met de dames op onze secretariaat op alle doordeweekse ochtenden (info@eustachiusparochie.nl) of kijk op onze website voor meer informatie (www.eustachiusparochie.nl).

Pastor G. de Jong