Grootmeesteraspiraties bij D.O.T

Grootmeesteraspiraties bij D.O.T

Beek en Donk - Dinsdag is veel duidelijk geworden op de schaakavond: er werden remises aangeboden en... geaccepteerd onder het motto 'lief zijn voor elkaar', weer anderen kennen elkaar te goed van de liederentafel: zij zingen liever dan dat ze diepgaande strijd willen voeren op het bord, en besluiten snel tot 'gelijk spel'.

Er zijn uitzonderingen en dat valt te bewonderen: zij leveren hoogstaand spel met als goudeerlijk resultaat: remise. Giel en Teun (vader en zoon) worden op korte termijn tot de schaak-adelstand verheven, met niet lang daarna promotie tot 'Grootmeester-binnen-de-D.O.T.-organisatie'. Een paar apart: aanvallers van het zuiverste ras: zij brengen de tegenstander tot een bepaalde wanhoop terwijl zij doodleuk in grote kalmte hun zetten uitvoeren. Je kunt de haren uit je hoofd trekken, maar dat levert geen beter inzicht in de partij-problematiek. De tijd tikt weg, seconde na seconde, minuut na minuut, je vergeet je drankje, je bewustzijn krijgt een lelijke knauw. Tot slot van dat 'enge' lied worden er handen geschud: dat is toch het minste wat je doen kunt: je tegenstander feliciteren omdat hij je alle hoeken van het schaakbord heeft laten zien.

Uitslagen bekercompetitie: Willy Constant-André Bergman 1/2-1/2; Teun Jacobs-Piet van Wetten 1-0; Reguliere competitie: Zjon v.d. Laar-Chris van Laarhoven 1/2-1/2; Aloys Wijffelaars-Giel Jacobs 0-1; Jan Vossen-Johnny v.d. Laarschot 1/2-1/2.