Afdeling Zonnebloem actief in Beek en Donk

Afdeling Zonnebloem actief in Beek en Donk

Bij mijn eerste kennismaking met de Zonnebloem vroeg ik me af waarom een aparte afdeling in Beek en Donk en waarom geen afdeling voor Laarbeek. Nu ik wat beter ben ingewerkt begrijp ik dat wel. De Zonnebloem brengt mensen met een beperking bij elkaar, geeft hen gelegenheid tot menselijk contact en een afleidingsmoment. Hoewel de mogelijkheden van contact tegenwoordig legio zijn heeft de doelgroep van de Zonnebloem vaak behoefte aan menselijk contact en gezelligheid.

Onze gasten zoeken dat contact het liefst in eigen omgeving waar men elkaar nog van vroeger kent en weet wat er in het dorp leeft. Daarom is het Beek en Donks niveau prima. De afdeling in Beek en Donk biedt dat graag aan. Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om samen te praten. De Zonnebloem, afdeling Beek en Donk heeft een actief bestuur van 6 personen en 28 vrijwilligers die er allemaal op uit zijn de gasten mooie momenten aan te bieden.

De activiteiten van de Zonnebloem worden altijd aangekondigd in de MooiLaarbeekKrant en in het artikel staat dan ook aangegeven op welke wijze u zich aan kunt melden. U hoeft geen lid te zijn van de Zonnebloem en kunt zich gewoon aanmelden. Onze gasten komen zelf naar de activiteit toe met taxi of vervoer door familie of vrienden. Bij de locatie staan onze vrijwilligers klaar om ze op te vangen en verder te begeleiden. De Zonnebloem organiseert een 7-tal activiteiten per jaar. Vaak met muziek en gelegenheid tot contact, soms met een lezing over een onderwerp dat de interesse heeft van onze gasten.

De eerst volgende bijeenkomst is op 6 februari 2020 met een optreden van 'De Vrolijke Vijf', uit Mariahout. Het bestuur is ook bezig om een activiteit voor 5 mei op te zetten, de viering van 75-jaar bevrijding. Meer daarover zal volgen in DeMooiLaarbeekKrant.

Als u ons werk als vrijwilliger wilt ondersteunen kunt u contact opnemen met Bea Wechgelaar via a.wechgelaar2@upcmail.nl of Hein Maas via hf.maas@gmail.com u bent van harte welkom

Als u het werk van Zonnebloem wilt ondersteunen kan dat via een donatie op de landelijke site, wilt u ons plaatselijk steunen neem dan contact op met een van de genoemde email adressen.

Hein Maas, Voorzitter Zonnebloem Beek en Donk