Louis Peeters
Louis Peeters

Laarbeekse politiek verre van populair

Laarbeekse politiek verre van populair

De ultieme inspraak van de inwoners van Laarbeek is zijn of haar stem voor de gemeenteraadsverkiezingen. In een van de vorige edities van de MLK kwam naar voren dat de politiek in Laarbeek verre van populair is. Weinig deelnemers doen mee aan inspraak avonden. De collegetour door de kernen slaat al helemaal niet aan. Het College wil graag grote betrokkenheid van de Laarbeekse mensen. Maar de kiezers in Laarbeek zijn niet gek want die doorzien de krokodillentranen van het College.

Het College van De Werkgroep, ABL, CDA en PvdA schofferen de ultieme inspraak van de kiezers van Laarbeek door een partij van negen zetels met bijna de absolute meerderheid buiten te sluiten van College deelname gedurende 8 jaar. Ontzettend hypocriet van het College van Werkgroep, ABL, CDA en PvdA om de kiezer te schofferen en vervolgens te verwachten dat de kiezer dit 'pluche college' steunt. Ik spreek over college en niet over de burgemeester die hier niets aan kan doen.

Het lijkt soms in de MLK dat deze politieke situatie normaal is, maar het is een buitengewoon vreemde politieke situatie, waarbij politici voor zichzelf gaan. Dit is een unieke situatie in Nederland maar dan heel negatief. En het ergste is dat ze er ook nog eens niks van bakken.

Louis Peeters