Van komkommertijd 2.0 naar carnaval

Januari beschouwen wij op de redactie altijd als een soort van tweede komkommertijd. In de zomer (komkommertijd) is het enorm rustig qua nieuws en in het bedrijfsleven; in januari is dit vergelijkbaar. Scholen starten weer langzaam op na de kerstvakantie, (buiten)sporten liggen stil en bedrijven gaan herzien wat zij dit jaar gaan doen en hoe zij hun reclamebudgetten gaan inzetten. Er zijn nauwelijks acties, weinig evenementen: alles wordt 'langzaam' opgestart.

Dat betekent niet dat wij de krant maar half kunnen vullen. Die vraag krijgen we wekelijks: hoe krijgen jullie hem toch iedere week weer vol? Nou, sterker nog: we moeten vaak puzzelen. Hoe krijgen we alles erin? Wij werken altijd per 4 pagina's en kijken wekelijks wat er aan nieuwsaanbod en advertenties is om te beslissen hoe dik de krant wordt. Zomaar even een pagina erbij gaat dus niet. En ook al is het rustig in januari: er zijn nog steeds genoeg organisaties die hun persberichten naar ons toesturen en ook gaan wij zelf altijd op zoek naar redactionele verhalen om eigen input te leveren aan de krant.

Op woensdagochtend is wekelijks ons karwei 'geklaard' en vindt er nog een eindcontrole plaats, zodat de krant net na het middaguur richting Best gaat. Daar zit Nieuwsdruk Nederland, onze drukkerij, die ervoor zorgt dat er op donderdag 10.500 kranten zijn die door onze 50 bezorgers verspreid kunnen worden. En waar het maken van een krant ons dagen kost, is het drukken in 10 (!) minuten tijd gebeurd.

Maar even terugkomend op deze rustige periode. Inmiddels is de eerste maand van 2020 bijna voorbij en daarmee is dan ook meteen de rust over. Van alle kanten stromen carnavalsartikelen en persuitnodigingen voor carnavalsactiviteiten binnen. Langzaamaan wordt de krant dan ook weer dikker. Met carnaval lijkt Laarbeek weer op zijn kop te staan. Alhoewel natuurlijk niet iedereen dit volksfeest viert. Tot en met de carnaval vind je wekelijks bij ons meerdere pagina's terug met informatieve en carnavaleske berichten. Een stukje kneuterigheid in de krant. Wij houden er wel van. Wij bundelen dit vaak samen op speciale carnavalspagina's. Dus houd jij er niet van? Dan kun je dit gewoon overslaan en heb je een 'normale' MooiLaarbeekKrant in je handen. Alaaf.