Café Thuis/Bedovo Heren 1 verslaat koploper

Beek en Donk - Na vorige week een solide wedstrijd te hebben gewonnen tegen de hekkensluiter, moest Café Thuis/Bedovo Heren 1 afgelopen zaterdag aantreden tegen de koploper, te weten Peelpush heren 2 in Meijel. De eerste wedstrijd tegen deze heren werd gekenmerkt door een mooie pot volleybal.

Tijdens het inspelen bleek dat de tegenstander een oudgediende (50-plusser) van stal had gehaald die een andere geblesseerde speler moest vervangen ondanks de meer dan voldoende (jeugdige) reservespelers die voorhanden waren. Uit dit signaal blijkt wel weer eens dat dit een belangrijke wedstrijd was en dat Peelpush kampioen wil worden. De eerste paar punten waren voor een fel startend Peelpush. Een enigszins overrompeld heren 1 keek al snel tegen een achterstand van 5 punten. Uiteindelijk ging de eerste set naar het thuisteam met overtuigende cijfers van 25-17. Voorafgaand aan de tweede set greep ad-interim coach Remco zijn momentum. Dit wierp zijn vruchten af, want de hele tweede set ging het gelijk op. Om en om werden de punten door beide teams binnengeharkt.

Uiteindelijk was het Café Thuis/Bedovo heren 1 die de mannen van Peelpush het nakijken gaf. Met Koen op het midden als niet te stoppen man, Bart D. die door eigenlijk onmogelijke prikballen van de spelverdeler van de grond te halen, toch grote ontsteltenis van de spelverder, Dennis van Skijndel samen met Jaap zowel passend als aanvallend steeds meer op dreef kwamen en Brouwer begon zijn oude vorm terug te krijgen en Bart Knaapen hoefde minder meters te maken wat zijn spel ten goede kwam. De derde set speelde Café Thuis/Bedovo heren 1 de tegenstander compleet van het veld. Met puike aanvallen, blokkades en verdedigingsdrift werd deze set met als hoogtepunt de snoeiharde smash van Koen "Assakim" op het gezicht van de zoon van de prins zeer gemakkelijk gewonnen met de overtuigende cijfers 25-15. Nu nog de vierde set en zowaar kon hier weleens gewonnen gaan worden met een vierpunter. De jeugd werd bij Peelpush op de bank gezet en de oudere mannen moesten nu voor meer weerstand gaan zorgen. Onze mannen van Café Thuis/Bedovo heren 1 hadden al veel energie verspilt. Dit bleek wel gedurende de hele set. De mannen van Bedovo wisten helaas in deze set niet hun stempel te drukken. Wederom een vijfde set zou de beslissing geven wie hier de wedstrijd zou winnen. In de vijfde set pakte Peelpush wederom het initiatief, maar Bedovo haakte hetzij met een kleine achterstand wel aan. Op een setstand van 12-10 in het voordeel van Peelpush leek Bedovo toch de slag te gaan winnen. Uiteindelijk wist Bedovo een 3-2 overwinning mee naar huis te nemen.

Bedovo Dames 1 speelde zaterdag tegen middenmoter Olsredlem DS1. Na een sterke overwinning vorige week tegen de gedeelde nummer 2 zou een overwinning kunnen zorgen voor een sterke positie in de competitie. Helaas ging Dames 1 niet zo sterk van start. Gezapig spel zorgde ervoor dat Olsredlem DS1 makkelijk de punten kon scoren. De 1e set wist Bedovo het spel niet te keren en verloor een onnodig punt. Na wat woorden van de trainer werd er de volgende set iets beter gestart. Langzaam begon de motor wat op gang te komen, maar het sterke spel dat Bedovo op zijn best kan spelen werd nog niet zichtbaar. Olsredlem DS1 werd wel op een achterstand gehouden. Gedurende de wedstrijd begon Bedovo DS1 steeds wat beter te spelen. In de laatste set zat Bedovo er eindelijk wat lekker in. Punten werden nu gemakkelijk op alle posities gescoord. Uiteindelijk wist Bedovo met 3-1 te winnen. Een zuur punt als blijkt dat als zowel de koploper als de nummer 3 punten hebben laten liggen.