Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Sauwelavond Ganzendonck een groot succes

Tekst: Marieke Bloemberg
Foto's: Joost Duppen

Beek en Donk - Diverse kletsers beklommen zaterdagavond de bu¨hne van Muziekcentrum het Anker. Daar werd voor de 52e keer de Sauwelavond van Ganzendonck gehouden, georganiseerd door carnavalsvereniging de Teugelders van Ganzendonck uit Beek en Donk.

Net voor de aftrap sprak de redactie nog even met Prins Luuk XLVIII, die samen met zijn gevolg in de foyer stond te wachten. "Ik ben wel zenuwachtig voor vanavond hoor", gaf hij schoorvoetend toe. "Mijn adjudant is mijn baard kwijt!" Later op de avond staat er namelijk een optreden van de hoogheid gepland! Maar snel worden die zenuwen van zich afgeschud en worden de Prins, Raad van Elf en de Ganzendonckse dansmariekes onder luid applaus welkom geheten. De avond werd aan elkaar gekletst door Antoine Barten.

Kletsen en swingen
De eerste kletser van de avond was Dirk Kouwenberg uit Nuland, Brabants kampioen tonpraten 2020. Hij trad op met zijn Roodkapje act waar hij het kampioenschap ook mee won. Hij stapte de ton in als een man die zijn vrijgezellenfeest vierde en door zijn vrienden was opgegeven voor het tonpraten, als geintje. Het mooie was dat je achteraf mensen hoorde zeggen dat ze aanvankelijk dachten dat het serieus was. Hij kreeg het publiek meteen mee, missie geslaagd!

In volledige parachute uitrusting beklom Rob van Elst de bu¨hne met zijn Bucketlist act. Met de nodige zelfspot kwam 'Dik' het publiek vertellen welke dingen hij nog wilde ondernemen voor zijn dood. Een lange bucketlist volgde en betrok het publiek, vooral een lid van Nummerke Drie, bij zijn act.

Als laatste voor de pauze was amusementsgroep Kuub aan de beurt. Ze zorgden voor hilariteit met hun sketches. Die aanstekelijke humor kwam helemaal terug in de nummers, zoals bijvoorbeeld 'Zweet'.

Buikspreekact
Na de pauze voerde de Ganzendonckse dansmariekes hun showdans uit en mocht Freddy van Elzen, alias Janus den Dekker, plaatsnemen in de ton. Hij maakte de boel echt los en sloeg goed aan bij het publiek. Hij speelde een sullig typetje en deed alsof hij het allemaal niet zo goed begreep. Zijn interactie met een vrouwelijk lid van Nummerke Drie was hilarisch. Hij draaide zelfs de ton en ging hij alleen tegen haar staan praten. Rob Scheepers zocht met zijn act, Fokke van dierentuin de Natte Neus, de grens wel een beetje op. Maar dat werd goed in ontvangst genomen. Ook door de mensen die vooraan zaten en door hem in de ootje genomen werden.

Als laatste kletser kwam Frank Schrijen in de ton staan. Zijn act Gradje Boemel met wc praat werd wat minder goed ontvangen. Veel mensen herkende er te veel van zijn vorige acts in. Een écht hoogtepunt van de avond was de buikspreekact van Prins Luuk XLVIII met Dave van de Burgt. Het ging natuurlijk helemaal nergens over, maar het was hilarisch! Het publiek kon zijn lach niet inhouden. En die baard? Die was niet eens echt kwijt! De avond werd afgesloten met een gezellige afterparty in de foyer.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding