Vervolg voorpagina

BOA's controleren strenger

Vervolg voorpagina

BOA's controleren strenger

Naast alle rooskleurige cijfers valt een ding in negatief opzicht op. Het aantal bedreigingen nam fors toe van 18 in 2018 naar 31 in 2019. Een duidelijk reden hiervoor kan niet aangegeven worden.

In 2019 zijn er door het Peelland Interventie Team (PIT) 5 acties uitgevoerd, waarbij 3 woningen, 10 bedrijven en 1 perceel in het buitengebied werden bezocht. Bij de acties werden onder andere 9 milieuovertredingen, 5 maal strijdig gebruik bestemmingsplan, adresfraude en hennepteelt-gerelateerde zaken geconstateerd. Daarnaast heeft de burgemeester het afgelopen jaar 5 panden en 1 perceel gesloten via de wet Damocles. Hij is hiertoe bevoegd als op de bewuste locatie hennep- of harddrugs-gerelateerde zaken worden aangetroffen.

Cijfers BOA's
De BOA's hebben in Laarbeek van april tot en met december 2019 896 waarnemingen geregistreerd. De meest opvallende cijfers: 102 overtredingen op het gebied van afval aanbieden; 77 verkeersovertredingen; 44 keer hondenoverlast; 42 maal werd met een sanctie opgetreden tegen wegens verkeerd gebruik van de openbare ruimte. Over het hoge aantal geconstateerde overtredingen op het gebied van afval aanbieden zegt de gemeente: "De BOA's controleren strenger op het aanbieden van afval (niet te vroeg, op de juiste plek, etc). Vaak is aanspreken voldoende en leidt het niet tot een boete."