Pepernoten maken
Pepernoten maken Foto:

Een nieuw avontuur

Mijn eerste maand in de U.S.A. zit er al op. Na twee weken in Nederland te zijn geweest, stapte ik op 16 januari het vliegtuig in. Na een lange vlucht naar Salt Lake City, had ik ongeveer 45 minuten om over te stappen en moest ik door het vliegveld heen rennen. Ik heb daarmee iets bereikt wat mijn vader nooit gelukt is: mijn naam moest omgeroepen worden op het vliegveld.

Gelukkig heb ik die vlucht, zwetend in mijn ski-jas, gewoon gehaald en werd ik daarna hartelijk ontvangen door een deel van mijn gastfamilie. Mijn welkomstdiner werd al meteen iets typisch Amerikaans: Buffalo Wings, een fastfoodrestaurant. Mijn gastgezin zelf heeft een ontbijttraditie waarbij ze bijna ieder weekend naar het wafelcafé gaan. Wie van het gezin precies meegaat kan nogal verschillen, want het is een groot gezin met veel verschillende schema's. Mijn gastgezin bestaat uit mijn gastouders, een van hun drie dochters (mijn gast zus), haar man, hun dochtertje van drie en een Japanse uitwisselingsstudent, met wie ik mijn kamer deel.

Naast kennisgemaakt te hebben met deze traditie, leerde ik de bekende 'Walmart' kennen. Dat is een gigantische supermarkt, maar naast etenswaar wordt er nog veel meer verkocht. Games, beddengoed, schoolartikelen, noem maar op.

Na een weekend van vier dagen, brak mijn eerste schooldag aan. Tijdens het eerste lesuur koos ik mijn vakken en kreeg ik een rondleiding door de school. Het volgende uur stapte ik stijf van de zenuwen mijn statistiekklas in. Gelukkig zijn mijn klasgenoten heel behulpzaam en aardig. Naast statistiek heb ik economie, Engels IV en keramiek.

Om wat meer mensen te leren kennen, woon ik een paar clubs bij, zoals de debatclub en de schrijfclub. Ook ben ik afgelopen week met track & field, dat is atletiek, begonnen. Dat gaat nog niet zo goed, de laatste keer dat ik moest rennen was op het vliegveld. Ik heb dan ook absoluut geen conditie en iedere spier in mijn lichaam doet pijn. Iets wat ik beter kan, is het basketbalteam aanmoedigen langs de zijlijn. Helaas hadden ze alsnog verloren.

Mijn gastouders, Japanse gastzusje en ik zijn op een korte wintersportvakantie geweest, in het Yosemite National Park. Hierbij brak mijn gastvader bíjna zijn arm. Zo erg was het nog niet, maar hij heeft er wel een flinke wond aan zijn arm aan over gehouden. Op deze vakantie maakte ik kennis met nog een Amerikaans fenomeen: de s'mores. Een soort koekjessandwich met marshmallow en chocola.

Hoewel ik nu al vrij veel van de Verenigde Staten heb leren kennen, is er nog veel meer om te ontdekken. Ik kijk er naar uit.

Nina met haar gastouders en Japanse gastzusje