Afbeelding

De Werkgroep op de Stoep

De Werkgroep op de Stoep

Het Midden en Kleinbedrijf (MKB) is een enorm belangrijke sector voor ons als gemeente. Gelukkig hebben wij ook veel actieve en betrokken ondernemers in onze dorpen. Zij brengen niet alleen veel werkgelegenheid voor onze inwoners maar zijn ook erg belangrijk voor de leefbaarheid van onze kernen. Het is belangrijk dat ook de gemeente onze ondernemers kent, de ruimte biedt en actief met ze meedenkt. Uiteraard met respect en oog voor alle factoren die daarin een rol spelen zoals parkeerdruk, verkeersbewegingen, zwaar verkeer en natuur en milieuaspecten. Voor ons als de Werkgroep de reden om Laarbeekse ondernemers actief op te zoeken. Want als je óver ondernemers wilt praten, dien je ook mét ondernemers te praten.

Zo zijn we onlangs op bezoek geweest bij Albert van de Bogaard als eigenaar van Jumbo Mariahout, Lieshout en Beek en Donk. Een zeer inspirerende ontmoeting waarbij Albert heeft verteld over de meest uiteenlopende zaken die samenhangen met het runnen van een supermarkt. Over het ontstaan en uitgroeien van de Jumbo, over de filosofie van zijn winkel, ontwikkelingen binnen de supermarktbranche, zijn personeelsbeleid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en zo meer. Interessant ook hoe hij de verspilling van voedsel tegen wil gaan door artikelen tegen de einddatum voor een weggeefprijs aan te bieden. Mooi! De passie en de bevlogenheid spat er van af. En ja, hij heeft ook nog wat aandachtspunten meegegeven. Bijvoorbeeld over het ondernemersfonds waarbij het niet altijd duidelijk is wie nu over wat gaat. Belangrijke zaken voor ons om over na te denken.

Ons volgende werkbezoek zal plaatsvinden bij onderneemster Tanja van der Ven die samen met haar man en gezin een modern melkveebedrijf runt. Tanja is Statenlid namens het CDA. Ook zij heeft vast een mooi verhaal te vertellen.

Graag komen we in contact met ondernemers die ons eens willen vertellen over hún bedrijf. Wellicht staan we binnenkort dan ook bij u op de stoep!

Fractie De Werkgroep

Afbeelding