Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Kampioenen Rollerclub De Oude Molen gehuldigd

Tekst: Ans van de Kerkhof
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Beek en Donk - Trotse ouders, grootouders en familieleden kwamen woensdagavond 19 februari bij elkaar in het thuishonk van Rollerclub De Oude Molen in Beek en Donk om hun kampioenen in het zonnetje te zetten.

Het gebeurt niet zomaar dat je met weinig verwachtingen naar een Nederlands kampioenschap showrijden gaat en dan met twee nationale titels en de bijbehorende gouden medailles, twee zilveren en twee bronzen medailles terugkomt. Dat overkwam de sporters en trainsters van Rollerclub de Oude Molen medio februari. Almere werd volledig overdonderd door de Laarbeekse sporters.

Met het oog op het EK dat begin mei in Almere wordt gereden, een goede generale repetitie. Maar dat doet natuurlijk geen recht aan de prestaties die zijn neergezet. Wethouder Briels zei het in zijn speech. “Met zoveel kampioenen is het bordes van het gemeentehuis te klein. Ik ben er trots op om hier bij jullie te zijn in jullie thuishonk waar de basis gelegd wordt voor de prestaties die jullie hebben neergezet.” Nadat alle rijdsters bloemen en chocolade hadden gekregen, zei de wethouder: “Wij hebben gedacht, dat wij jullie club, zonder wie jullie niet kunnen rolschaatsen, een cadeautje willen geven, dus de enveloppe die ik hier heb wil ik graag aan de nieuwe voorzitter overhandigen.” (Red. de club zit momenteel zonder voorzitter) ”Niemand? Dan neem ik hem maar weer mee terug. Lachend zegt wethouder Briels, “dat is natuurlijk een grapje, maar ik vind serieus, dat een club die zich Nederlands kampioen mag noemen, een voorzitter verdient. Je kunt het als club dan niet verkopen om te zeggen, wij hebben geen voorzitter.” Toen toch niemand zich meldde, werd de enveloppe aan de secretaris overhandigd.

Een van de trainsters van de club, Marlou van de Walle, die zelf nog mee schaatst met de grote groep, verzorgde de choreografie van de juniorengroep, die brons haalden. De grote groep, eveneens brons en het cadet kwartet die kampioen werden. “Als je in de beoordeling ziet, dat jouw choreo zo hoog gewaardeerd wordt, en de eerste plaats haalt, dat is wel een heel gaaf gevoel. Maar als je zelf Nederlands kampioen of nog anders wordt, daar kan voor mij niets tegenop”, aldus de trotse trainster.

Al die mooie choreo’s zouden echter nooit zo goed tot hun recht komen zonder de schitterende kostuums. En achter die kostuums zit een groep van een vrouw of acht, waarvan er drie de ontwerpen maken, elke dinsdagavond zijn zij aan het werk om al die pracht en praal te maken, en in orde te houden. Chapeau voor die dames. De kostuums zijn zo professioneel, daar kunnen sommige ateliers nog wat van leren.