Verkleed badminton bij de jeugd van Badminton Club Lieshout
Verkleed badminton bij de jeugd van Badminton Club Lieshout

Drukke tijden bij Badminton Club Lieshout

Drukke tijden bij Badminton Club Lieshout

Lieshout - Het zijn drukke tijden bij Badminton Club Lieshout. Niet zozeer vanwege de invulling van de wekelijkse speelavond, maar ook vanwege de activiteiten die de vereniging rondom het badmintonnen organiseert.

Op de woensdagavond vóór carnaval heeft de jeugd nog 'verkleed gebadmintond'. Als volgende activiteit staat de deelname aan de Mariahoutse dorps-quiz 'Kweet Ut' op het programma en vlak daarna starten de clubkampioenschappen bij de senioren. Drukke tijden dus, voor de Lieshoutse badmintonners.

Verkleed badminton
Ook dit jaar is de jeugd van Badminton Club Lieshout weer verkleed naar de speelavond gekomen. Samen met de begeleiding hebben ze er een extra leuke speelavond van gemaakt, die deze keer werd ingevuld met leuke spellen en natuurlijk carnavalsmuziek. Zowel bij de jongste groep als bij de tweede groep was de animo er volop en was het een leuke afwisseling.

Team Clier bij 'Kweet ut'
Dit jaar gaat Badminton Club Lieshout -voor de eerste keer- deelnemen aan de Mariahoutse (oMase) dorps-quiz 'Kweet ut'. Deze dorps-quiz vindt plaats op vrijdag 6 maart 2020. 'Kweet ut' is een quiz met een lokaal karakter, geen grootschalig gebeuren. De quiz bestaat uit vragen verdeeld over 10 categorieën, een geheime (individuele) opdracht en denk-doe opdrachten. Ieder team heeft van tevoren een goed doel opgegeven waaraan het (eventuele) prijzengeld wordt geschonken. De badmintonners spelen voor het 'kamp van de jeugd' dat in juni plaatsvindt. Badminton Club Lieshout heeft zich inmiddels onder teamnaam 'team Clier' ingeschreven. Wil je bij de badmintonners aansluiten of ze helpen ? Meld je dan aan bij de organisatie: Ria Donkers en Jos Kluijtmans of mail naar: secretariaat@badmintonclublieshout.nl.

Clubkampioenschappen Senioren
Badminton Club Lieshout gaat dit jaar opnieuw zowel het dubbel- als het singletoernooi voor het clubkampioenschap bij de senioren spelen op de vaste woensdagavonds-speeldagen. In het verleden werden deze toernooien losgekoppeld van de wekelijkse speelavond en vond het toernooi op een weekenddag plaats. De afgelopen twee jaar is geëxperimenteerd met het spelen op de speelavond, en… dat is prima bevallen. Gevolg was immers een duidelijk betere deelname aan dit toernooi, vooral door deelnemers die de afgelopen jaren niet hebben deelgenomen. Hierdoor kon gespeeld worden in twee verschillende klassen, wat deelname sowieso makkelijker maakte. Dit jaar gaat de vereniging hier drie avonden voor inruimen: op 15 april (dubbels) en 20 mei (singles) zullen de poulewedstrijden afgewerkt worden en op 10 juni de finales. De organisatie zal, ook dit jaar, weer in handen van Jeroen van der Heiden zijn, met hetzelfde doel als afgelopen jaar; zoveel mogelijk leden stimuleren om deel te nemen aan dit toernooi. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.