Afbeelding
Foto: Mark Barten

Voor de zomer duidelijkheid over plannen Heuvel in Lieshout

Tekst: Daan Daniëls
Foto: Mark Barten

Lieshout - Dat er op de Heuvel in Lieshout veranderingen gaan komen, dat lijkt wel zeker. Maar wat die veranderingen dan precies zijn, hoe de toekomst van de Heuvel eruit gaat zien, dat is nog ongewis. Een ding staat inmiddels wel vast, zo lijkt het.

Voor de zomer zal de gemeente de plannen voor de Heuvel bekend maken. "Soms hebben bepaalde projecten met een behoorlijke impact veel tijd nodig”, geeft wethouder Tonny Meulensteen aan. "Er zit nog steeds schot in. Voor de zomervakantie zal duidelijk zijn wat de plannen zijn.”

Lange tijd was er radiostilte over wat er nu precies op de Heuvel ging gebeuren, maar achter de schermen werd er hard doorgewerkt, blijkt uit een reactie van de gemeente Laarbeek. Die geeft aan dat op dit moment de laatste contractbesprekingen worden gevoerd en daarin de puntjes op de i worden gezet. Mocht er voor de zomer daadwerkelijk meer duidelijk worden, dan komt er een einde aan een studie van liefst drie jaar. Medio 2017 tekenden de gemeente, Rialto Vastgoedontwikkeling en Centramanagement Laarbeek een samenwerkingsovereenkomst. De bedoeling was het winkelgebied in Lieshout een impuls te geven. Op de plek van het oude Rabobank-gebouw moest een winkelcentrum komen, met een nieuwe Jumbo als grote blikvanger. Die supermarkt zit nu nog aan de Dorpsstraat.

Er werd een jaar voor het onderzoek uitgetrokken, maar medio 2018 werd dit al met een half jaar verlengd. Vooral het parkeren rondom de Heuvel, waar ook bezoekers van onder meer het Bavaria Brouwerijcafé hun auto een plekje moeten geven, vormde een groot obstakel. Een extra parkeerstudie werd uitgevoerd en eind 2018 gaf de gemeente aan dat de parkeerstudie was afgerond en dat men nu ging kijken naar de uiteindelijke haalbaarheid van de Heuvel 2.0. Nu, weer bijna een jaar later, lijkt er dan toch eindelijk beweging te komen in de bekendmaking van de plannen. Dat er contractbesprekingen worden gehouden duidt er op dat de gemeente al in een vergevorderd stadium zit. Voor de zomervakantie moet dan echt duidelijk worden wat die plannen zijn.