Carnavalskrant met een hulde aan onze fotografen

Alaaf! Hier is ie dan: de carnavalskrant van 2020. Een krant die feestvierend Laarbeek met veel plezier openslaat en doorkijkt. Maar ook een krant die vakantievierend of niet-carnavalvierend Laarbeek wellicht rechtstreeks in de kliko gooit.

Voor ons als redactie is het in ieder geval een gezellige krant om te maken. Onze fantastische fotografen leveren ons honderden kleurrijke foto’s aan, met vrijwel alleen maar vrolijke mensen erop. Optochten, kletsavonden, de sleuteloverdracht, kolderzitting en andere carnavaleske activiteiten krijgen een bezoek van ons om er letterlijk een onvergetelijke carnaval van te maken.

Dit jaar was er wel even een extra uitdaging: het weer! Als redactie staan we dan scherp en houden we continu contact met de organisaties om zo snel mogelijk de inwoners te kunnen informeren over het wel of niet doorgaan van de optochten. Voor de krant inhoudelijk betekent dit ook wel iets. Aan elke optocht besteden we een hele pagina aan foto’s. Het wel of niet doorgaan van de optochten kan de krant dus zomaar even wat dikker of dunner maken.

Vanuit de organisaties kwam al redelijk snel groen licht: op wat kleine aanpassingen na konden de optochten doorgaan. Toen was er even crisis bij onze fotografen! Want met zo’n regenachtig weer met je dure apparatuur tussen carnavalvierende mensen op straat gaan staan, dat is natuurlijk niet het meest glansrijke idee wat je kunt bedenken. Toch trotseerden ze allen het weer om prachtige fotoreportages te maken.

Voor deze carnavalskrant vanuit onze redactie daarom een grote hulde aan onze fotografen. Wij zijn trots op hen dat zij Laarbeek weer prachtig op de kaart hebben gezet met hun geweldige foto’s. Onze fotografen werken vrijwillig voor ons. En allen weten zij: vrijwillig is niet vrijblijvend. Maar in dit soort situaties begrijpen wij dat je niet zomaar even met je apparatuur de straat op gaat. Dat ze dat dan toch doen, zegt genoeg over hun instelling. Ook zij willen de inwoners voorzien van een prachtige DeMooiLaarbeekKrant. En dan mogen wij best eens als redactie zeggen dat we ontzettend trots op hen zijn!

Hopelijk geniet ook u van deze prachtige fotoseries. Helaas niet genoeg plek in de krant om ze allemaal te plaatsen, maar op www.mooilaarbeek.nl vindt u alles terug! Dat hebben die fotografen van ons toch maar mooi gekiekt!