Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R

Waarom de optochten in Laarbeek wél door gingen

Waarom de optochten in Laarbeek wél door gingen

Tekst: Kevin Biemans

Laarbeek – Het slechte weer gooide roet in het eten voor veel carnavalsoptochten in de regio. In Laarbeek ging het feest 'gewoon' door. Een gezamenlijk besluit tussen gemeente Laarbeek en de vier carnavalsverenigingen waar burgemeester Frank van der Meijden met een goed gevoel op terugkijkt.

De veiligheidsraad stelt dat een optocht afgelast moet worden bij windkracht 7; zondag was sprake van maximaal windkracht 5 (in Laarbeek). Burgemeester van der Meijden: "We hebben als gemeente nauw contact gehad met de vier carnavalsverenigingen en intensief overleg gehad. Dat was heel prettig. De conclusie was: de optocht kan doorgaan, zolang de veiligheid gewaarborgd blijft." Zo werden maatregelen getroffen voor losse onderdelen/koppen van praalwagens die hoger waren dan 4 meter.

“Het is een goed proces van samen optrekken geweest met de carnavalsverenigingen en dat is goed verlopen. Zondagochtend hakten we de knoop door dat de optochten overal – onder minimale voorwaarden – door konden gaan. Ik ben bij alle optochten wezen kijken en ondanks het weer was het plezier er bij niemand minder om. Het was geweldig om te zien.”