FC Laarbeek en kunstgras...

De titel doet vermoeden dat er iets aan zit te komen, maar niks is minder waar hoor. In ieder geval zullen 9 van de 10 er om lachen en het ‘niet zien zitten’, dat er een gezamenlijke voetbalvereniging komt, die notabene óók op kunstgras pleegt te gaan voetballen! Maar je weet het nooit... In ieder geval wordt het wel even tijd, om het wel en wee van onze plaatselijke ‘trotsen’ te bespreken. Er gebeurt immers veel, is er veel aan de hand en immer wordt er ook nog gevoetbald. Je oren goed open spitsen, je ogen de kost geven en afgaan op je ‘fingerspitzen’ gevoel, geven je een kijk in het reilen en zeilen van de diverse clubs die we rijk zijn.

Zijn de resultaten bij bijvoorbeeld Sparta, die van de 4 Laarbeekse clubs het hoogste én in de 2e klasse balt, nog goed te noemen, na toch een grote nederlaag afgelopen zondag tegen het nu op de 2e plaats staande Marvilde en met het vooruitzicht van een moeilijke pot tegen het als 1e geklasseerde EFC? Op bestuurlijk niveau, organisatorisch en beleidsmatig, valt er op het moment hier veel winst te behalen. Als je de site opent zie je dat ze per direct vele vacatures ingevuld zouden willen hebben, waarbij opvalt dat er diverse bestuursleden gezocht worden en waar ook de T.C. wel een juiste input nodig heeft. Het naleven van normen en waarden, het niet roken en drinken op en langs de velden, wordt op het Heereind keurig nageleefd, wat natuurlijk een verdienste is van iedereen die hier ook actief gehoor aan geeft. Ook dit gegeven staat op een hoge trede bij de Marianen en is men ook daar zeer tevreden over. Vele mooie, nuttige en gezellige ontwikkelingen zijn onder andere van de hand gekomen van Jeroen de Louw, die het na dit jaar voor gezien houdt bij V.V. Mariahout, die het van de 3 Laarbeekse vierdeklassers op het moment het best genoteerd staat op een 7e plaats, een echte middenmoter. Voor hem was het mooi en is het nu ook mooi geweest, evenals voor zijn collega van Sparta’25 Roel Janssen, die ook aftreedt als voorzitter. Op de site van Mariahout springt een onderzoeksverslag in het oog, waar de interne en externe communicatie tussen besturen, diverse commissies e.d. is bekeken en waar men aanbevelingen aan verbonden heeft. Een waar evaluatiemiddel, wat noodzakelijk is om te kunnen groeien, jezelf te verbeteren daar waar nodig. Je stelt je kwetsbaar op, maar kan hier wél vruchten van plukken... een ‘must’ zou ik bijna zeggen voor elke vereniging.

Daar waar men nu niet zo op het beleid zit, maar veel meer op de prestatie, is bij ELI op het Luytelaar. Een rampscenario dreigt, degraderen naar die verdomde 5e klasse, waar men o zo moeilijk weer uit komt. Met maar 8 punten en bijna net zo’n grote achterstand op nummer 13, zal het niet meer gaan kantelen ben ik bang. Gelukkig staat hier een gedegen jeugdopleiding en dito beleid achter, maar zal het nog even duren, voordat dit vruchten gaat afwerpen. Wat ook heel erg is, is dat het Laolaveldje noodgedwongen ‘gesloten’ is, vanwege vernielingen alhier... schandalig!

Net zoals bij de andere clubs, is ook ASV op zoek naar die vrijwilliger van het jaar en valt het me op dat ze aanstaande zondag, de 8e maart, de 2e periode feestelijk gaan afsluiten. Met grote kop heel feestelijk ook, aangegeven op hun verzorgde site. De laatste wedstrijd van het 1e elftal werd gewonnen tegen HVV, die toen als hoogste genoteerd stonden, waardoor ze nu 11e staan op een gedeelde voorlaatste plaats, maar wél met het beste doelsaldo. De komst van een verslaggever voor de wedstrijden van het vaandelteam, zou een grote uitkomst zijn voor ASV én voor de voorzitter, zodat die met een gerust hart alleen maar voetbal hoeft te kijken.

Zou alles gemakkelijker zijn, als er maar één Laarbeeks team én kunstgras zou zijn?