Afbeelding

Laarbeek Nederlands kampioen belastingverhoging 2020

Laarbeek Nederlands kampioen belastingverhoging 2020

Dankzij het Belastingcollege van De Werkgroep, ABL,CDA en PvdA is dit trieste resultaat bereikt.

Op EenVandaag werd deze voor Laarbeek pijnlijke mededeling gedaan. De wethouder financiën mevrouw Buter van de PvdA werd uitgenodigd om commentaar te geven. Maar de wethouder weigerde om een verklaring te geven voor de radio en voor de tv. Ontzettend jammer, welke wethouder krijgt zo’n kans om haar pijnlijke beleid uit te leggen. Maar ja als je noodgedwongen zonder enige financiële achtergrond in deze situatie verzeild raakt is het begrijpelijk. Je moet er wat voor over hebben om als één mens fractie minimaal acht jaar wethouder te mogen zijn. Overigens is dit feit ook een Nederlands record.

In het artikel in de Telegraaf: “We moeten in opstand komen tegen zo’n lasten stijging”, waarin wordt medegedeeld dat gemeentelijke heffingen dit jaar ongekend stijgen, wordt Laarbeek expliciet genoemd. ”In de gemeente Laarbeek is de stijging het grootst en moeten inwoners liefst 220 euro per jaar meer betalen”.

De oorzaak van deze enorme lastenstijging van 32,5% is het feit dat dit college niet bestuurt. In Laarbeek is sprake van de omgekeerde wereld. De enige oppositiepartij met negen zetels wil wel besturen door heel veel voorstellen te doen. Maar de collegepartijen zijn tegen alle voorstellen van PNL. Dat is de enige reden die hen bindt. Opkomen voor de bevolking is niet belangrijk als zij hun wethouders en daardoor ook vier extra raadsleden maar behouden.

Dat is triest voor de inwoners van Laarbeek. Volgende keer wil ik graag vertellen hoe dit belastingcollege in elkaar zit.

Louis Peeters