Een teken van herstel!

Ik kuchte en schraapte, ik hoestte, ik proestte en snoot dat het een lieve lust was. Ik was besmet met het Coronavirus. Honderd procent zeker weten deed ik dat niet. Was ik eindelijk aan de beurt voor die test. De wattenstaafjes waren op.

Hoe ik dat toch zeker weet? Miljoenen mensen op de wereld raakten besmet door Corona. Waarom ik slechts een gewoon griepje? Waarom ik maar een ordinair verkoudheidje? Waarom zou Corona een uitzondering maken voor deze eigenwijze columnist? Vrijwillig ging ik in ‘quarantaine’, moeilijk woord. ‘Sociale onthouding’ vertaalde het RIVM. Bij het woord ‘onthouding’ kreeg mijn vrouw rare ideeën. “Daar valt seks ook onder”, zei ze. Nou moet ik eerlijk toegeven. Tussen al dat hoesten en proesten was bij mij de aandrang toch al gering. Ik liet die opmerking maar gaan…

Ik installeerde me op een strategische plek achter het raam. Het bord op de voordeur deed wonderen. ‘Pas op! Besmettingsgevaar!’. Vrienden en kennissen kwamen kwiek aangelopen over het tuinpad. Ik zag ze achterwaarts weer terugdeinzen. Ik zag hoe DHL mijn pakketje afleverde bij de buurman. Hoe de postbezorger zijn handen opzichtig sprayde. Het tissue gooide hij in onze tuin! De onverlaat! Af en toe onderbrak mijn vrouw de show voor een kopje koffie. ’s Avonds, bordje op schoot en kijken naar MAX.

Nu zit ik al enkele weken in totale afzondering. De meeste tijd doodde ik met lezen en tv-kijken. Drie journaals per uur. Allemaal nieuws over het Coronavirus. Daar kan ik inmiddels op afstuderen. Hoe lang nog? Ik ben er wel klaar mee. Het Coronavirus is van Chinese makelij. Spullen van Chinese makelij hebben vaak een korte levensduur. Daar put ik hoop uit.

Mijn gezondheid? Leuk dat u dat vraagt! Ik hoest en proest een stuk minder. Nog steeds braaf in de elleboog, dat wel! Ik was nog steeds mijn handen. Ik kijk niet meer de hele dag tv. Ik zit niet meer achter het raam. Ik schrijf zelfs weer een column. Vanmiddag had ik een constructief gesprek met mijn vrouw over Sociale onthouding. Vooral dat laatste zie ik duidelijk als…

Een teken van herstel!