Aanslag WOZ 2020

Aanslag WOZ 2020

Twee weken geleden werden wij blij verrast met de aanslag W.O.Z. 2020. Deze gemeente heeft hiermee zelfs de landelijke media gehaald. Jammer dat de verantwoordelijke bestuurders niet zijn ingegaan op de uitnodiging hier publiekelijk uitleg over te geven.

Dit nodigt wel uit tot vragen dan wel speculaties wat hiervan de oorzaak kan zijn.

In de persoonlijke sfeer rijst bij ons de vraag waarom een betrekkelijk kleine gemeente als Laarbeek 4 wethouders; oorspronkelijk 5; heeft benoemd. Is dit geen overkill? Zij vertegenwoordigen 4 kleine partijtjes, waardoor bijna de helft van de inwoners buiten spel wordt gezet, omdat zij aan deze partijtjes niet hun stem hebben gegeven.

In de afgelopen jaren hebben deze vertegenwoordigers grote gaten laten vallen in de gemeentelijke begroting. Frappant dat nu een specifieke groep inwoners wordt aangewezen om deze gaten te vullen. Zij zijn toch niet de enigen die gebruik maken van de gemeentelijke voorzieningen?

Kennelijk is het gebruikelijk dat al jaren dezelfde mensen in het politieke domein de regie hebben. Het zou verfrissend kunnen werken dat er bij wisseling van macht andere mensen het zouden overnemen.

Met vriendelijke groet,
J. Craenen