Bijzondere corona ervaring

Maandagochtend hebben wij onderstaande bijzondere ervaring gehad.

Mijn vrouw werkt in Rosmalen bij een ingenieursbureau als afdelingshoofd. Dit weekend is geconstateerd dat een werknemer van een ander bedrijf in hetzelfde gebouw ziek was geworden. De GGD heeft vervolgens (van het weekend) bepaald dat maandagochtend het gehele pand preventief ontsmet diende te worden. Hoe ga je dat doen, en wat ga je vervolgens met 80 man personeel doen, wel/niet thuis werken, wie wel/niet, wie in shifts op kantoor en hoe. Met alle deze vraagstukken in haar hoofd reed zij vanmorgen van Lieshout naar Rosmalen. Op de Jekschotstraat in Zijtaart geldt momenteel een maximum snelheid van 30 km/u. Maar in gedachten reed zij de normaal toegestane 60 km/u. Er waren ook geen fietsers (scholen zijn dicht) en bijna geen verkeer (thuiswerkers). Echter zag de politie van Veghel er noodzaak in om op een crisisdag als vandaag (vanavond geeft de minister-president een toespraak op de TV sinds 1971!) te gaan staan laseren, EN boetes uit te delen.

Is er dan echt helemaal niks beters te doen in tijden als deze? Natuurlijk moeten zulke dingen gehandhaafd worden, maar in de situatie waarin Nederland momenteel zit zou je je ook kunnen beperken tot waarschuwingen (Als laseren al nodig is...). Wij hadden best wel het idee om indien nodig de mensen in de vitale beroepen te ondersteunen waar mogelijk. Maar als deze mensen in vitale beroepen ons op deze wijze €500,00 afhandig maken, moeten ze het verder ook maar zelf uitzoeken. En beste politie kom voortaan niet aan met het kletsverhaal dat de werkdruk zo hoog is en je te weinig mensen hebt, het lijkt me meer een gevalletje prioriteiten stellen.

Uiteraard zullen we deze boete voor laten komen en mag de betreffende agent uit Veghel de rechter een toelichting geven op zijn optreden.

Allemaal het beste en sterkte.

Met vriendelijke groet,
Willem Kapteijn