Nina (3e van rechts) tijdens haar eerste track-meeting, met een deel van het team
Nina (3e van rechts) tijdens haar eerste track-meeting, met een deel van het team

Coronagekte in de U.S.A.

Hoewel de verspreiding van het Coronavirus nog niet zo erg is hier, zijn er toch al flink wat maatregelen genomen. In eerste instantie zouden al mijn track & field-‘meetings’ (atletiek) niet doorgaan, maar de trainingen wel. Nu is de situatie zo dat ik, net zoals de leerlingen in Nederland, tot 6 april geen school heb, al is één week daarvan sowieso al vakantie.

Verder heeft de wc-papier gekte ook hier toegeslagen. Ook mijn gastouders hebben flink ingeslagen, met onder andere wc-papier voor de buren, in geval dat alles gesloten wordt. De volgende dag ging ik naar de Target, omdat ik écht tandpasta en deo nodig had. De schappen waren nagenoeg leeg. Sommige winkels zitten met een voorraadtekort en zijn om die reden gesloten. Wat gaan mensen toch gek doen als er paniek is, het laatste waar ik aan zou denken is wc-papier inslaan. Maar goed, wie ben ik.

De weken voordat deze maatregelen genomen werden, heb ik het prima naar mijn zin gehad. Mijn school verschilt van de Nederlandse scholen, maar, zo heb ik gehoord, ook van de meeste Amerikaanse scholen. Die hebben zeven of acht verschillende vakken per dag, ik heb er vier. Iedere les duurt negentig minuten. De lessen beginnen en eindigen op bijzondere tijden. Mijn eerste lesuur start om 7.26 bijvoorbeeld.

Helaas heb ik de meeste vakken niet kunnen kiezen. Dit omdat ik een semesterstudent ben. Ik moet verplicht iets van geschiedenis, wiskunde en Engels volgen. Bij die eerste twee zit er nog wel wat variatie in wat je volgt. De eerste helft van het semester volgde ik economie, na de verlengde vakantieperiode ga ik ‘American Government’ volgen.. Mijn tweede uur is Statistiek. Het vak zelf vind ik niet moeilijk en op zich niet vervelend, maar de leraar is een ander verhaal. Vervelende wiskundeleraren zijn universeel, geloof mij maar.

Mijn derde uur van de dag is Engels IV. Dat klinkt misschien bijzonder, maar dat is het niet. Het is gewoon Engels met alle ‘seniors’. Bij sommige vakken, zoals mijn tweede en mijn vierde uur, zijn de verschillende jaarlagen gemixt. Bij Engels en economie is dit niet het geval. Mijn laatste uur van de dag is keramiek, waarbij we potten, etenswaar en andere dingen uit klei maken.

Na mijn laatste uur van de dag, is het tijd voor training. Inmiddels ben ik bij track & field geswitcht van onderdeel. Waar ik eerst sprintte, doe ik nu discuswerpen en kogelstoten. Afgelopen donderdag had ik mijn eerste, en voorlopig laatste, track-meet. Laten we hopen dat de Corona-gekte en de verspreiding van het virus gauw voorbij zullen zijn en we het dagelijks leven weer op kunnen pakken.

Naar de bios, net voordat wordt geadviseerd thuis te blijven