Sinds maandag zijn de scholen in Nederland gesloten
Sinds maandag zijn de scholen in Nederland gesloten Foto: Joost Duppen

Coronavirus legt Laarbeek stil

Foto's: Joost Duppen

Een bizarre stilte. Geen rondrennende kinderen op het schoolplein, geen spannende voetbalwedstrijden bij de plaatselijke sportclub en niet even een ijsje halen bij de friettent om de hoek. Het coronavirus legt het complete in Laarbeek stil. Sinds afgelopen week zijn ook in onze gemeente de eerste besmettingen een feit. En als we minister-president Mark Rutte mogen geloven, is dit pas het begin.

Maar waar treurnis is, komen mensen ook samen. Bijzondere initiatieven ontstaan. Kinderen helpen ouderen, mensen bieden zich als oppas aan en inwoners steken andere inwoners op diverse manieren een hart onder de riem om te laten zien dat we samen sterk staan en er voor elkaar zijn in deze merkwaardige tijd. Zo heeft DeMooiLaarbeekKrant de Facebook-pagina 'Coronahulp Laarbeek' opgericht. Een platform waarop mensen hulp aan kunnen bieden en elkaar kunnen steunen.

DeMooiLaarbeekKrant volgt continu het laatste nieuws met betrekking tot het coronavirus en de ontwikkelingen in Laarbeek. Kijk op www.mooilaarbeek.nl voor de laatste updates hierover.

Het is rustig op straat. Veel mensen blijven thuis
Op de Bavaria-rotonde - waar het normaliter druk is met verkeer - is het zelfs rustig
Alle horeca moest afgelopen zondag vanaf 18.00 uur dicht, zo ook De Brabantse Kluis