Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Boekclub de reiziger (deel 2)

Boekclub de reiziger (deel 2)

Waarom nu een boekclub?
Eigenlijk zijn het twee boeken, ‘Feel The Fear And Do It Anyway’ van Susan Jeffers, (in het Nederlands vertaald naar; Niet durven, toch doen) en ‘de ultieme F*ck it methode’ van Alexandra Reinwarth, die me hebben doen besluiten om gewoon, te beginnen met m’n boekclub.

Het eerstgenoemde boek is een ‘eye-opener’ voor ieder die eigenlijk héél graag iets wil, maar dat jij-zelf toch elke keer weer een reden vindt, om het dan toch maar weer niet te doen.

Het boek beschrijft dat je elke keer, bij ieder nieuw plan, de angst om door te zetten zult blijven voelen. Ik was er best door verrast, een boek dat je verteld dat je zult blijven struikelen. Dat je angst zult blijven voelen om ergens écht voor te gaan... en toch,..

Het tweede boek is een boek dat je inspireert om ‘f*ck it’ te zeggen tegen mensen, dingen en gebeurtenissen waar jij niets aan hebt, zonder daardoor in een onuitstaanbare egoïst te veranderen. Het is op humoristische wijze geschreven waardoor bepaalde hobbels op je pad, wat luchtiger worden en je aan het denken zetten.

Door o.a. deze boeken te lezen bedacht ik me dat die boeken natuurlijk niet alleen voor mij geschreven zijn. Er zijn dus meer mensen met mij, die ook deze boeken gelezen hebben.. en dus keuzes hebben gemaakt om ‘de angst te voelen en om wel of niet iets te doen’ of om ‘f*ck it’ te zeggen als iets of iemand je van je pad afhoudt. En dus, de boekclub is geboren!

Wens
Hoe mooi zou het zijn om mensen, die ‘reizende zijn’, die op pad zijn om zichzelf te ‘her-ontdekken’, samen te brengen en om met elkaar, inspirerende boeken, te bespreken? Nu nog digitaal, maar straks als het mag, een echte plek waar we kunnen praten, delen, elkaar zien en ‘herkennen’.

Hoe het ging
Voor iemand die alles de eerste keer graag ‘goed’ wil doen liep het vorige week ineens even anders. Een onjuist mailadres, toch plots mijn achternaam erbij en dat terwijl ik in de relatieve anonimiteit wilde blijven (mijn angst plopte even op..) maar toen ook ineens de kans om een tweede stukje in de MooiLaarbeekKrant te schrijven. Hoe geweldig... en, ik heb er meteen twee pracht boeken in getipt!

Wanneer je dit leest en hobbels op je pad in combinatie met boeken je niet vreemd zijn... neem dan contact op met mij; boekclubdereiziger@gmail.com dan gaan we samen verder reizen!

Hartelijke groet,
Christine van den Berg