Bezoekersregeling i.v.m. maatregelen coronavirus

Een hartekreet

In deze coronacrisis wordt ons steeds verteld dat de zorgen zich richten op de kwetsbare ouderen. Dat zou moeten inhouden dat niet alleen naar fysieke gezondheid van de bewoners van zorginstellingen en verpleegtehuizen wordt gekeken, maar zeker ook naar hun mentaal welbevinden.

De partners van hen, zoals ik, gingen dagelijks op bezoek om hun liefde te delen, met hen te wandelen, herinneringen op te halen en hen te bemoedigen. Dat contact is broodnodig.

Door de regels in onze regionale zorginstelling worden we abrupt van elkaar gescheiden, al 4 weken. We mogen alleen nog in de terminale fase binnen komen. De laatste en zo belangrijke fase van ons leven wordt geschaad en bekort.

Wij, partners, zijn ook oud en kwetsbaar, leven al in een zelfgekozen isolatie, we doen er alles aan om gezond te blijven. Echter het zorgpersoneel moet onbeschermd werken en hebben intensief contact met hun cliƫnten. Dit is een rigide en hardvochtige regel en is het een smartelijk afwachten hoe en wanneer deze situatie eindigt.

Naam inzender bekend bij de redactie