Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Laarbeekse Roefeldag 2020 gaat niet door

Laarbeek - Het is momenteel een roerige tijd in Nederland. Het coronavirus grijpt snel om zich heen. Zoals u waarschijnlijk bekend is zijn door de overheid momenteel vergaande maatregelen genomen voor evenementen tot 1 juni 2020. Op 13 juni 2020 staat eigenlijk de Laarbeekse Roefeldag op de agenda. Roefelcomité Laarbeek heeft helaas moeten besluiten om Roefeldag niet door te laten gaan.

Moeilijke beslissing
Binnen de vier Laarbeekse kernen is uitgebreid overleg geweest. Alle vrijwilligers in de kernen waren druk bezig met de organisatie voor 13 juni. Elke kern doet dat op haar eigen manier. Er waren zelfs al kernen waar bedrijven, instellingen en verenigingen zich via de mail opgegeven hadden voor 13 juni en er waren al kinderen die zich voor deze leerzame dag hadden ingeschreven. Andere kernen kozen ervoor Roefelplekken en kinderen niet persoonlijk te benaderen omdat ze de deelnemers aan de Roefeldag in deze drukke en onzekere tijden niet wilden storen. Ondanks de goede wil van velen is het niet mogelijk om de Roefeldag in deze omstandigheden goed te organiseren, dus Roefelcomité Laarbeek kwam gezamenlijk tot de conclusie om de dag af te gelasten.

Bijzonder jubileumjaar 2021
"We kijken daarom extra uit naar 12 juni 2021. Het jaar waarin we 25 jaar bestaan. Natuurlijk willen we dat graag samen vieren. Tijdens onze jubileumeditie willen we graag weer een leerzame dag voor onze basisschoolleerlingen organiseren. We hopen dat deze roerige tijd dan weer achter de rug is en we met elkaar weer een leuke dag zullen hebben. Begin 2021 gaat u weer van ons horen en dan wordt iedereen weer benaderd. Wij hopen dat we volgend jaar op dubbel enthousiasme kunnen rekenen. Wij wensen al onze deelnemers heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Wij kijken met een positieve blik naar volgend jaar. Dan gaan we er een geweldige Roefeldag en jubileum van maken", zo laat het Roefelcomité weten.