Afbeelding
Foto:

De geldkiosk; te Koppelen of niet te Koppelen?

De geldkiosk; te Koppelen of niet te Koppelen?

Al draait de laatste weken de hele wereld om het Coronavirus, er blijven zaken die op kleinere schaal toch ook belangrijk zijn. Afgelopen weken is in Laarbeek –en dan met name in Beek-, reuring ontstaan over de plaatsing van een geldkiosk aan de Koppelstraat bij de Michaelkerk.

Wat is er aan de hand? Door de verhuizing van de Rabobank naar het nieuwe pand aan het Piet van Thielplein, moesten ook de geldautomaten in het oude kantoor naar elders verplaatst worden. Die konden niet in het nieuwe pand “Meneer van Thiel” komen, omdat daarin ook appartementen gelegen zijn. Uit veiligheidsoverwegingen mogen geldautomaten –zowel de apparaten om geld op te nemen, als om geld te storten- niet meer in gebouwen komen, waarin ook woningen zijn. De Werkgroep vindt dat een verstandig uitgangspunt.

Rabobank en gemeente hebben geïnventariseerd waar in Beek of in Donk dan wel een geldautomaat kan komen staan. Ergens in deze zoektocht naar een goede locatie is mogelijk iets niet goed gegaan, want het plan om de geldautomaten in een apart gebouwtje bij de Michaëlkerk te plaatsen, roept veel weerstand op. Dat deze zoektocht niet goed gelopen zou zijn, verbaast ons als raadsfractie. In het in 2018 vastgestelde raadsprogramma is immers bewust als uitgangspunt opgenomen dat we als gemeente zaken samen met de inwoners oppakken. Ook de nieuwe Omgevingswet gaat uit van het principe dat nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in dialoog met de omgeving worden opgepakt. Daarom hebben we als raadsfractie vragen aan het college gesteld over hoe het zoekproces naar een nieuwe locatie voor de geldkiosk verlopen is en hoe de communicatie met omwonenden is verlopen.

Als raadsfractie leggen wij ons niet bij voorbaat op een bepaalde locatie vast -op de Koppelstraat of niet op de Koppelstraat- want elke plek heeft voor- en nadelen. Pas als die helder in beeld zijn, kan na overleg met de omwonenden een goede beslissing genomen worden.

Bent u benieuwd welke vragen we gesteld hebben? Kijk dan op onze website (www.dewerkgroep.nl) of op ons Facebook-account; daar staan de formele vragen. Uiteraard zijn wij, net als de betrokken omwonenden, benieuwd naar de antwoorden van het College van B&W. En even uiteraard zullen wij die positief kritisch bekijken, want daarvoor heeft u ons in de gemeenteraad gekozen.

Wij houden u op de hoogte!

Fractie De Werkgroep