Samenwerking tussen woCom, Zorgboog en gemeente voor 'De Zonnetij'

Beste initiatiefnemers, houden jullie er a.u.b. rekening mee dat De Zonnetij een juiste naam blijft houden in de dorpsgemeenschap Aarle-Rixtel. Ik lees nu al in de krant dat er de naam woonZORGcomplex gebruikt wordt. Uit persoonlijke ervaring en als voorzitter van de huurdersbelangenorganisatie BVBRO (Burcht, Regt en Oever) Beek en Donk, weet ik dat het woordje ZORG een psychologische en emotionele druk legt op het woongenot en woonplezier van mensen, uw huurders.

De Zorgboog en wethouder Slaets hebben er een handje van te pas en te onpas een fatsoenlijk wooncomplex te 'verkrachten' door het een zorgcomplex te noemen terwijl het gros van de bewoners er zelfstandig wonen en zelf uitmaken of ze wel of geen thuiszorg willen afnemen van De Zorgboog of de vele andere thuiszorginstellingen waar Laarbeek contractueel voor gekozen heeft via WMO. Door het toevoegen van het woordje 'zorg' in de benaming van De Zonnetij diskwalificeert men de status en het woongenot van de huurders voor de huurders. Daarnaast rekent De Zorgboog zich rijk in doen en laten door te acteren of het hele wooncomplex van de Zorgboog is. Dit blijkt in het appartementencomplex De Burcht, De Regt en De Oever in Beek en Donk al 9 jaar dagelijks. Tot groot ongenoegen van de huurders die géén appartement onderhuren via De Zorgboog met gedwongen winkelnering. Ook is de organisatie De Zorgboog niet ingesteld en niet capabel een zo gastvrije omgeving te bieden voor de bewoners, huurders en mensen uit de buurt dan wenselijk en in het initiatief genoemd wordt. Eerder zijn ze op zoek naar afgedwongen inkomsten en worden gebruikers geconfronteerd met facturen voor wel/niet afgenomen zaken of diensten die voor een groot deel onjuist opgesteld zijn. Het ontbreekt daarbij aan controlemogelijkheden voor diegene die zou moeten betalen.

Nogmaals een oproep onzerzijds rekening te willen houden met de mensen die er zelfstandig wonen en het appartementencomplex De Zonnetij daarom niet als ZORG-instelling te benoemen. Noem het Wooncomplex of Appartementencomplex De Zonnetij. Vraag vooral de coördinator(en) of Locatiemanager van De Zorgboog de steeds terugkerende en aangeleerde benaming daar ook op aan te passen in zijn uitingen, uitlatingen, persberichten en benadering van huurders die niets met De Zorgboog hebben of te maken willen hebben.

In vertrouwen dat hier serieus mee omgegaan en naar geluisterd wordt, sluit ik.

Met woonvriendelijke groet,

Ben Rooijakkers
huurder van woCom
Appartement Beverstraat 139, Beek en Donk
Voorzitter van de huurdersbelangenorganisatie op complexniveau (BVBRO) van de 55+ woongebouwen De Burcht, De Regt en De Oever, inclusief aansluitende oudbouw in Beek en Donk, gelegen aan de Beverstraat, Hermelijnstraat en Pater Becanusstraat.