Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Twee ridders in de dorpsraad Beek en Donk

Beek en Donk - Eind vorige week is vanuit koninklijk besluit aangegeven dat de dorpsraad Beek en Donk twee nieuwe Ridders in de Orde van Oranje-Nassau rijk is. Hun verdiensten de afgelopen jaren liegen er niet om. Hun hele leven hebben zij zich ingezet voor het maatschappelijk belang. En dat hebben zij met veel bezieling en enthousiasme gedaan. Niet alleen gold dat voor het verleden, maar zeker voor het heden: met name de dorpsraad in Beek en Donk.

Daarbij wil ik natuurlijk niet vergeten dat zij ook nog actief in zijn in andere vrijwilligersorganisaties, zoals de Stichting Zorgboog, KBO, Oranjecomité, Kans-Plus en noem maar op. Het verleden is al uitgebreid aan bod op pagina 9 van deze MooiLaarbeekKrant. Maar nu even naar het heden zoals ik, mede bestuurslid van de dorpsraad, beide dames ervaar.

Ans en Mariette, beide bestuursleden van de Dorpsraad in Beek en Donk, kunnen gezien worden als stimulerende krachten, en vaak ook kartrekkers. Zij voelen haarfijn aan wat er leeft in het dorp en daar waar zij het gevoel hebben dat de leefbaarheid, vergroening, speeltoestellen, sociale domein, verkeer, milieu, etc. aandacht moet krijgen. Zij geven onder meer power aan de club en zijn een grote stimulans. Zij zijn van veel markten thuis en hebben een breed netwerk waar op gebouwd kan worden en dit is van groot nut voor de vele projecten die opgepakt worden binnen de dorpsraad. Zo is Ans heel erg betrokken bij alles wat met (hang-)jongeren te maken heeft en is Mariette op haar beurt druk doende om de geplande geldkiosk bij de Michaëlkerk een betere plaats te geven in Beek en Donk.
De vele projecten, die vaak door mensen uit Beek en Donk worden aangedragen, worden snel opgepikt door de leden van de dorpsraad. Soms betreft het een financiële bijdrage voor de verschillende projecten die leven in het dorp en soms kunnen de leden van de dorpsraad adviseren en begeleiden.

De dorpsraad kent vele gezichten, maar wil onafhankelijk werken zowel naar de gemeente als naar andere belangenorganisaties. Voel jij je aangesproken om je schouders er onder te zetten om de leefbaarheid een extra duw in de goede richting te geven en wil je deel uitmaken van een groep gemotiveerde mensen, kijk eens op de site van de dorpsraad: www.dorpsraad-beekendonk.nl/Contact en meld je aan als lid!

Paul van de Walle
Bestuurslid Dorpsraad Beek en Donk

Afbeelding