'Binnen!'

Je ontkomt er niet aan... de sport op z'n gat, dus blijft er weinig over, nou ja weinig, om over sportgerelateerde onderwerpen te schrijven of toch... Over het voetbal, zowel op amateur- als op professionele basis, is er genoeg gezegd en geschreven en zal er ook nog wel over gesproken blijven worden, ben ik bang. Maar wel binnen hè... of in ieder geval op anderhalve meter!

Tja, 'binnen', geen ander woord is vaker in mijn hoofd voorbij gekomen en vind het ook op dit moment ergens 'triest', om te zien dat we aan de situatie 'gewend raken' en juist niet meer zo "binnen blijven", met misschien wel een opleving van het virus tot gevolg hebbende... wie zal het zeggen. "Open zijn ogen en kijk om me heen. Alles lijkt veranderd, mijn buik doet raar en ik voel me vreemd. Ik vraag me af wat dit gevoel veroorzaakt heeft. Mijn gedachten lijken zelfs niet meer van mij, ik kan mezelf niet vinden en de reden dat ben jij... Je bent binnen, binnen in mijn hart, in mijn ziel..." Bovenstaande is een bekend intro van een dito liedje, heeft ook met 'binnen' te maken, maar dan op een gevoelsmatige manier! Maar ook juist dit gevoel is zo onlosmakelijk verbonden met de huidige wereldse 'beleving' van de heersende pandemie. Verscheidene acties ontstaan in tijden van verdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Op de melodie van bovenstaande melodie bijvoorbeeld, zijn verschillende versies gemaakt, waaronder onderstaande: "Blijft u binnen, binnen in je huis, binnen of je thuis, gewoon binnen... bidden tot de dag dat het virus wijkt, binnen... binnen zodat wij ons kunnen bezinnen, je blijft binnen... binnen!" Ja, daar spreekt natuurlijk ook weer veel uit, boodschappen overdragend, om voor eenieder de gezondheid proberen te waarborgen..., maar de tijd zal het leren!

Kunnen we het één en ander nog opbrengen? Wanneer is er die versoepeling en kan dan meteen weer alles? Nee, natuurlijk niet, dan nog zal men moeten blijven oppassen en de opgelegde regels en afspraken moeten naleven. Dat moet met alles, wil men überhaupt 'verder komen'! En dat is ook meteen het grootste raakvlak met de sport, als ik hier toch een draai aan moet geven.

Ook de sport kent zijn/haar afspraken en regels en houdt men zich hier niet aan, dan volgen er sancties, opgelegd door de scheidsrechters, BOA's, handhavers, agenten en noem maar op.

Het kijken naar finales uit de oude doos blijft leuk, maar ben toe aan iets anders. Maar nu zullen we geduld moeten opbrengen, zoals voor zoveel nóg belangrijkere zaken dan sport. Houd vol, beste mensen!