Afbeelding
Foto: Marieke van Grinsven

Bo Brans start als zelfstandig uitvaartonderneemster

Bo Brans start als zelfstandig uitvaartonderneemster

In deze hectische periode, waar Covid-19 de uitvaartwereld teistert, startte Bo Brans uit Erp haar eigen onderneming. Van dichtbij maakt zij mee wat Corona aanricht en hoe machteloos je er als nabestaande soms bijstaat. Toch ontstaan er ondanks de vele beperkingen die worden opgelegd ook hele mooie rituelen. De indrukwekkende erehagen die worden gevormd, bezorgen Bo regelmatig kippenvel. Juist nu, in deze bijzondere tijd, weet Bo dat ze van grote waarde kan zijn voor de nabestaanden.

Bo: “Ik heb vanaf mijn twintigste in de uitvaartzorg gewerkt, totdat het werk lastig te combineren werd met mijn jonge gezin. Ik ben toen bij mijn broer en ouders in het autoschadebedrijf gaan werken. Leuk werk, maar daar ontdekte ik al snel dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik miste mijn vak, het echt iets kunnen betekenen voor mensen. Daarom heb ik de beslissing genomen om als zelfstandige terug te keren op mijn oude vertrouwde plek, de uitvaartbranche.

Wat maakt het werk als uitvaartverzorgster zo interessant voor jou?
“Dat je op moeilijke momenten in hun leven oprecht iets voor mensen kunt betekenen. Dat je er voor kunt zorgen dat zij op een mooie, gepaste manier afscheid kunnen nemen van een dierbare. Op zo’n manier dat het afscheid zelf bijdraagt aan het rouwproces en een dierbare herinnering wordt, waar je als nabestaanden nog heel lang veel steun aan hebt. Het feit dat je rustpunt, de schouders en vraagbaak kunt zijn voor mensen voor wie de wereld vaak ineens stilstaat.”

Waarmee ga jij je onderscheiden in de branche?
“Mijn persoonlijke manier van werken, de ervaring en kennis die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan, mijn warme persoonlijkheid, de rust en het vertrouwen dat ik uitstraal en overbreng op de nabestaanden en het oog voor detail. Ik blijf samenwerken met Claassen Uitvaartzorg waardoor kwaliteit gebundeld en gewaarborgd wordt en onze flexibiliteit vergroot. We ondersteunen elkaar in drukke tijden zodat voor nabestaanden eenzelfde toegewijde werkwijze gegarandeerd is."

Praten over de dood is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom kan het geruststellend zijn om te weten dat er altijd ruimte is voor een oriënterend gesprek met Bo. Tel. 0413-325 888, mail: info@bobrans.nl.

Kijk voor meer info op www.bobrans.nl.

Afbeelding