Leuke uitspraken

Op een vrijdagochtend zijn we bij een tuincentrum. Aangezien het er naar uitziet dat het damestoilet nog enige tijd bezet blijft, wil ik Siem meenemen naar het invalidentoilet. Daar was op dat moment toch niemand aanwezig. Siem kijkt echter aandachtig naar het bordje op de deur en merkt wijselijk op waarbij ie tegelijkertijd door zijn benen zakt en loopt: ‘oma, dat is toch voor mensen die zo lopen’.

Siem en Lola bleven bij opa en oma eten. Siem liet zijn toetje staan, wat niet vaak gebeurde. Ik had het idee dat hij buikpijn kreeg. Die nacht bleven ze ook bij ons slapen. Siem was al vroeg wakker en kruipt rond zes uur morgens al tussen ons in. Fluistert ie ineens: ‘oma, wil je mij niet meer zoveel snoepjes geven?” Ik dacht terug aan het toetje wat hij daags tevoren had laten staan. Vervolgt ie ineens zachtjes: “ want ik wil niet zo’n buik als opa Piet en opa Frans.” Opa werd wakker van mijn lachen en vroeg wat er aan de hand was. Zegt Siem serieus: ‘oma, dat wil ik echt niet’!

Siem zat met zijn vader in de auto die hij een terloopse felle opmerking had horen maken over een ‘kutauto’ die irritant aan het doen was. Als ze onderweg ergens stil staan zegt Siem ineens tegen zijn vader: ‘kijk papa, daar heb je die kutauto’.

Oma was net op tijd op school om Siem op te halen en zegt dat ook tegen hem. Antwoordt ie: ‘oh maar wij waren hekkensluiter vandaag’. Verbaasd keek ik hem aan. Dat was wel een heel wijs antwoord voor een amper vierjarige. Dus ik vroeg nog eens wat hij zei. ‘”De andere klassen waren eerst” zegt ie, “wij waren hekkensluiter”. Nou hij is echt niet van gisteren hoor! Kleine wijsneus!