Afbeelding
Foto:

Een passende huurwoning vinden in de gemeente Laarbeek, hoe werkt dat?

Wilt u in aanmerking komen voor een huurwoning van woCom in de gemeente Laarbeek of daarbuiten? Binnenkort of over een paar jaar? Schrijf u dan gratis in als woningzoekende op Wooniezie.nl. U als Laarbekenaar kent uw dorp als de beste, misschien heeft u zelfs een voorkeur in welke straat of woning u in de toekomst wilt wonen. Op tijd inschrijven is daarvoor belangrijk. In dit bericht leest u er meer over.

Meer woningzoekenden dan huurwoningen
“Er zijn meer woningzoekenden dan huurwoningen die vrijkomen”, zegt Désirée den Ouden, manager Wonen bij woCom, de woningcorporatie die in Laarbeek de huurwoningen verzorgt. “Het betekent dat je niet even snel een woning kunt huren waar je je oog op hebt laten vallen. Je moet eerst inschrijftijd opbouwen. Dat is niet nieuw, en toch blijkt dat vooral senioren en jongeren zich niet op tijd inschrijven en als het nodig is achter het net vissen. En dat is jammer.”

Jongeren vliegen uit
Senioren, maar ook jongeren staan vaak niet of pas korte tijd ingeschreven. “Die signalen bereiken ons regelmatig via de Bewonersraad Laarbeek. Zij hameren op goede voorlichting hierover. Je kunt je vanaf 18 jaar inschrijven. Wil je dan bijvoorbeeld op je 23e uitvliegen, dan heb je al een aantal jaren wachttijd opgebouwd en maak je veel meer kans op een woning. Misschien wel de woning die je al even op het oog hebt. Als je niet of pas kort staat ingeschreven, dan is de kans veel kleiner. Ouders kunnen hier ook een rol in spelen door hun kinderen erop te wijzen dat ze zich vanaf 18 jaar kunnen inschrijven.”

Slechter ter been
Senioren wonen over het algemeen prima op de plek waar ze nu wonen en zijn, begrijpelijk, niet zo bezig met verhuizen. Maar op hogere leeftijd kan van alles gebeuren. “Stel dat je ineens slechter ter been bent en dat het beter is om naar een gelijkvloerse woning of een appartement met lift te verhuizen? Dan blijkt misschien wel dat je niet of pas kort bij Wooniezie staat ingeschreven en dat de gewenste huurwoningen die vrijkomen aan je neus voorbijgaan. Bij zulke voorbeelden kun je niet genoeg onderstrepen dat je je op tijd moet inschrijven.”

Woningcorporatie helpt graag
De meeste woningzoekenden zijn goed thuis op de computer en weten de weg naar en op www.wooniezie.nl goed te vinden. Of zij hebben een handige zoon of aardige buurvrouw in de buurt om te helpen. Als dat niet zo is, springt woCom graag bij: “Maak dan een afspraak op ons kantoor of bel ons op 0493-497666, dan leggen we stap voor stap uit hoe Wooniezie werkt. Dat doen we graag.”

Afbeelding