Een grote impact hebben op je woonervaring;

5 kleine klusjes

Er zijn veel kleine klusjes die je woonervaring erg veel kunnen verbeteren. Vaak kun je deze zelf doen, of een bedrijf je laten helpen. Wij geven hier 5 tips voor kleine klusjes met een grote impact op je woonervaring!

  1. Tip 1:
    Schroefjes, klinken en plinten
    In de meeste huizen zijn er dingen die na verloop van tijd los gaan zitten. Denk aan een deurklink, plinten of de schroefjes van trapleuningen. Ga eens een dagje rond om al die losse dingen op te zoeken en schroef ze meteen vast. Dit is niet alleen prettiger, maar vaak ook veiliger.

  2. Tip 2:
    Piep, kraak

    Als we het toch over deuren hebben, je kent het vast wel. Een deur die piepend open en dicht gaat. Irritant, maar makkelijk op te lossen! Met een paar stukken keukenrol en een busje smeer (het liefste met een dunne spuitmond) kun je de scharnieren weer als nieuw maken. Plaats het spuitmondje op de bovenkant van de scharnieren, laat een kleine hoeveelheid door de scharnieren lopen en vang het vet op met keukenrol. Beweeg de deur een aantal keer zodat het smeer overal terecht komt (met het keukenrol nog steeds onder het scharnier). Mocht het scharnier nog piepen, herhaal het proces dan. Beter iets te weinig dan iets te veel.

Tip 3:
Een nieuw likje verf
Als je kozijnen en andere (houten) producten aan het afbladderen zijn, of je gewoon toe bent aan een nieuwe kleur kun je dat zelf relatief makkelijk regelen. Kies een kleur uit en zoek een geschikte plaats (het liefst in een garage of binnen, anders kunnen de weerselementen je mooie werk verpesten). Begin met het schuren van het te schilderen oppervlak. Bij een afbladderende deur is het verstandig om tot het hout te schuren. Mocht je gewoon een andere kleur willen en kies je een donkerdere kleur dan het huidige palet volstaat licht schuren. Na het schuren kun je gaan schilderen. Elke verf is anders, vraag advies aan de verkoper of lees de gebruiksinstructies op het blik voor het beste resultaat.

  1. Tip 4:
  2. Scheve wc bril
    Een scheve wc bril is ook zo opgelost vaak. Aan de onderkant van de wc zitten een aantal moeren die de bril op z’n plaats houden. Draai deze vast en je probleem is opgelost!

Tip 5:
Installeren van tochtstrips/tochtbanden
Vooral in oudere huizen komt het nogal eens voor dat de kozijnen niet meer goed aansluiten op de deur of het raam. Tochtstrips zijn dan een uitkomst. Het is erg makkelijk te plaatsen en het verhoogt je wooncomfort enorm. Open de deur en ontvet het kozijn waar je de tochstrip wil plakken. plak de tochtstrip (die je op de juiste lengte hebt gesneden) op het kozijn en duw hem goed aan.