Afbeelding
Foto:

Groep 8 Brukelum Aarle-Rixtel sluit basisschooltijd in stijl af

Tekst: Marlou van den Heuvel (MLTeenz)

Aarle-Rixtel - Het schooljaar voor de basisscholen zit er alweer bijna op en dus ook voor de Brukelum in Aarle-Rixtel. Om dit rare jaar goed af te sluiten hebben de ouders van de leerlingen een speciale manier bedacht om de groep 8’ers een goede afsluiter te geven.

Eind film
Een van de grootste momenten van groep 8 is de eindmusical. Vaak kijken de kinderen hier al het hele jaar naar toe en hopen dit op te kunnen voeren voor de ouders en iedereen op school. Het was natuurlijk heel erg balen dat dit niet door kon gaan door het coronavirus, maar gelukkig heeft groep 8 een heel leuke lerares en dus hebben ze de musical kunnen vervangen door een film te maken. Deze film konden ze dan eindelijk op 7 juli zien in de speelhal, nadat ze hier op een wel heel bijzondere manier heen gebracht werden.

Parade
De kinderen van groep 8 werd verteld om nette galakleding aan te doen, zodat ze in stijl over de rode loper konden lopen die voor de school lag. Over de rode loper gingen ze naar de filmpremière. Wat ze niet wisten, was dat de ouders van groep 8 ook nog iets bedacht hadden. Er stonden namelijk 11 bijzondere auto’s te wachten voor de Dreef om ze als echte filmsterren weg te brengen. Langzaam stroomde het veld vol met verbaasde gezichten, met daaronder een prachtige outfit. Helemaal compleet moesten ze natuurlijk eerst even poseren voor al de pers die aanwezig was en daarna werden ze begeleid naar hun vervoer. De stoet auto's reed met brullende motors door Aarle-Rixtel, waar overal mensen stonden te kijken naar de chique geklede kinderen. Eenmaal aangekomen op school moest iedereen nog een paar keer voor de paparazzi op de foto. Met nog een paar mooie afsluitende woorden van de juffrouw kon dan eindelijk de film, waar ze zolang op gewacht hadden, beginnen.

Ex-basisscholieren
Nu de tijd op de basisschool er echt op zit voor ze is dat natuurlijk wel even slikken. Niet alleen voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de ouders die hun kinderen volgend jaar moeten uitzwaaien als ze met een veel te grote tas op de fiets stappen. En ook voor de juffrouw, die de kinderen tijdens groep 8 heeft begeleid, zelfs toen zij ze heeft moeten missen tijdens corona. Maar één ding is zeker, met filmsterren komt het altijd wel goed.