Een aparte week

Het runnen van een huis-aan-huisblad is heel dynamisch. Vooral op het gebied van nieuws. Het is onvoorspelbaar. De ene week is anders als de andere week. Het maken van een krant daarentegen is wel voorspelbaar. Na bijna 8 jaar wekelijks een huis-aan-huisblad te produceren kunnen we precies inschatten wat er binnenkomt aan bijvoorbeeld sportnieuws en verslagen en hoeveel pagina’s dat de krant wordt.

Traditiegetrouw begint bij ons de komkommertijd in de week na WiSH Outdoor. Dat is vaak net voor de schoolvakantie en veel mensen zijn dan nog thuis. Daarna doet de zomerperiode haar intrede en merken wij dat het rustig wordt in Laarbeek. Met als dieptepunt de bouwvakperiode. Al een paar jaar komen wij in de tweede en derde week van de bouwvak niet uit. Het is dan zó rustig dat het verre van rendabel is om een krant uit te geven. We houden ons nieuws online heel goed bij, en doen dat dan ook in die weken, zodat iedereen op de hoogte is van alle nieuwsgebeurtenissen in Laarbeek.

Terugkomend op de onvoorspelbaarheid. De ene week is de andere week niet. Hoewel we al midden in de rustige zomerperiode zitten, was het toch een aparte week wat betreft nieuws. Zo kwamen de nertsen met veel aandacht aan bod, omdat er een nertsenbedrijf in Aarle-Rixtel werd geruimd. Laarbeek kwam hierdoor bij het televisieprogramma Nieuwsuur waar gepraat werd over de brief vanuit de Veiligheidsregio aan minister Schouten om alle nertsenbedrijven in Zuidoost-Brabant preventief te ruimen. Maar dat was het niet alleen. Een foto van burgemeester Van der Meijden op het terras deed veel stof opwaaien. Iets waarover wij op kantoor veelvuldig discussiëren of we hier wel of niet iets over moeten publiceren. Daarnaast kwam het bericht binnen dat de kermissen in Lieshout en Beek en Donk niet doorgaan dit jaar. Net voordat de krant naar de drukker ging, werd bekend dat ook Aarle-Rixtel is afgelast. Een flinke teleurstelling – zoals je ook aan de reacties op onze Facebook-pagina kunt zien – voor de inwoners van Laarbeek.

dus, met uiteenlopende nieuwsgebeurtenissen. Gelukkig wél positief nieuws over corona: al sinds 24 juni géén besmettingen meer in Laarbeek. De toekomst hierin blijft nog even onzeker. DeMooiLaarbeekKrant wenst iedereen een fijne en veilige zomervakantie toe!