Vakantieperikelen

Op onze maandelijkse familie koffie-ochtend werden vakantieverhalen verteld of te wel bloopers die ons overkomen waren. Onze oudste neef verblijft sinds een paar jaar met zijn vrouw en kinderen op Nederlandse campings met een mooie caravan. Nu is hij al onzeker over het aankoppelen van een caravan maar ook het rijden is natuurlijk niet niks als je dit nooit hebt gedaan. Het gaat echter al een paar jaar goed en hij krijgt steeds meer ervaring. Dit jaar wilde hij indruk maken door de caravan direct op de juiste kampeerplaats te parkeren op de camping zodat ze zo weinig mogelijk nog met de hand hoefden te duwen. Trots op zijn prestatie stapt hij uit de auto. Hij kwam toen echter tot de vervelende ontdekking dat de toegangsdeur van de caravan nu aan de achterkant zat. Hij kon wel zijn parkeerkunsten nog een keer laten zien.

Onze dochter was dit jaar voor het eerst op stap met een camper. Snel ging ze al heel handig om met rijden en alle handelingen die er verricht moesten worden. Tot dat ze zich afvroeg waar het water bleef wat ze verbruikten via de watertank die ze keurig steeds vulde. Tja, als je de vuilwatertank niet leegt krijg je natuurlijk ook problemen. Met haar verstand op nul is ze naar huis gereden met de tank open. Het vieze water was ze kwijt en ze had weer wat geleerd.

Hierop zegt mijn man: ‘weten jullie nog toen we in Spanje waren met vrienden, ik heb ook nog een mooi verhaal’. En inderdaad, een jaar of vijftien geleden kampeerden we jaarlijks met vrienden in Spanje, ook beiden met een caravan. We waren op een avond met vieren aan het wandelen toen we een vrouw moederziel alleen de voortent zagen opbouwen. Dit konden onze mannen niet over hun hart verkrijgen. Spontaan boden ze hun hulp aan. Alhoewel aanbieden, ze gingen haar spontaan helpen zonder te vragen. De vrouw maakte dankbaar gebruik van deze onverwachte hulp. In korte tijd stond haar voortent en wij wilden de wandeling voort zetten. Komt ineens haar man uit de caravan gelopen. Hij bedankte onze mannen hartelijk voor deze onverwachtse actie.