Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Jeugd Flamingo's en vv Mariahout klaar voor nieuw seizoen

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Mariahout – Voetballende en korfballende jeugdteams verzamelden zich afgelopen zondag met ouders en belangstellenden bij de hoofdtribune van Sportpark de Heibunders. Met gepaste maatregelen werd het seizoen afgetrapt en konden teams zich presenteren. Natuurlijk werd er door alle jongeren ook lekker gesport.

Anderhalve meter
“Anderhalve meter!” schallen jeugdteams richting het podium. Die regel zit er goed ingebakken en moet ook door volwassenen op het podium gehandhaafd worden. Terwijl de jeugd in kleurrijke tenues met hun teams bij elkaar verspreid over het voetbalveld zitten, proberen ouders en belangstellenden verderop op het veld de regel zo goed mogelijk ter harte te nemen. Het valt ook niet mee. De opkomst tijdens Mieskes Seizoensaftrap (de naam van de opening als eerbetoon aan overleden clubcoryfee Mies van den Heuvel) is altijd groot. Gelukkig biedt Sportpark De Heibunders ruimte. Vele vrijwilligers staan voor de clubs klaar. Niet alleen voor trainingen, maar ook voor het organiseren van een opening als vandaag. Op verschillende plaatsen op het sportpark worden handen uit de mouwen gestoken.

Nieuwtjes van de clubs
Voorzitter Maarten Vogels (VVM) heeft het stokje van Jack van Rossum overgenomen en stelt zich voor. Zoals het inmiddels de gewoonte is, legt de voorzitter regels rondom Corona uit. Hij heeft speciale aandacht voor de nieuwe kledinglijn voor de voetballers waarmee de club gesponsord kan worden. Voorzitster Jacqueline Daniëls van de Flamingo’s staat stil bij het onbevredigende einde van het vorige seizoen. Ze spreekt de hoop uit dat er in 2021 wel een mooi einde van een sportief jaar gevierd kan worden. Voor ouders met kinderen van vier tot zes jaar heeft Flamingo’s tegenwoordig de ‘Kangoeroeklup’. Meer informatie is op de website van de club te vinden.

Voorstellen en aan de slag
Er worden diverse prijzen voor verschillende clubprestaties uitgereikt en als de teams voorgesteld en gefotografeerd zijn is het tijd voor het ‘echte’ werk. De jeugd wordt onderworpen aan een circuittraining en een mixtoernooi. De ballen vliegen in de rondte en de jongeren leven zich naar hartelust uit. Sporten is gezond en gezondheid is een thema dat de gemoederen de afgelopen maanden behoorlijk heeft beziggehouden. Het is te hopen dat 2021 een jaar wordt waarin dingen weer een beetje normaal kunnen gaan verlopen, al deed Mariahout zondag zijn best om zich aan het ‘nieuwe normaal’ aan te passen.

Afbeelding
Afbeelding