Frans Biemans
Frans Biemans Foto: Joost Duppen

De gemeenteraad wordt voor de gek gehouden!

Inzake de Concept Regionale Energiestrategie (RES) deed ik op 11 juni jl. de gemeenteraad van Laarbeek een brief toekomen. In deze brief verzocht ik om - zo spoedig mogelijk - een reactie.

Vandaag - 24 augustus - heb ik nog steeds niets van de gemeenteraad vernomen, hoewel er meer dan 10 weken zijn verstreken. Ook is mijn brief niet opgenomen bij de - openbare - ingekomen stukken van de vergadering(en) van de gemeenteraad. Dit is zéér kwalijk. Bovendien is het ook zéér kwalijk dat mijn brief niet bij de raadsstukken is gevoegd, behorende bij het raadsvoorstel dat a.s. donderdag 27 augustus in de gemeenteraad wordt behandeld.

Hierbij een kopie van mijn brief van 21 augustus jl. aan de gemeenteraad, waarin nog meer informatie.

Met vriendelijke groet,
Frans Biemans
Beukendreef 4, Mariahout

'Geachte Gemeenteraad,

Op 11 juni jl. deed ik u een brief toekomen d.d. 7 juni 2020. In deze brief verzocht ik u om - zo spoedig mogelijk - een reactie, zie bijlage kopie brief.

Heden, 21 augustus 2020, heb ik nog steeds niets van u vernomen, hoewel er meer dan 8, zelfs meer dan 10 weken, zijn verstreken.

Ook is mijn bovenvermelde brief tot mijn verbazing niet opgenomen bij de - openbare - ingekomen stukken van de vergadering(en) van de gemeenteraad sinds 11 juni 2020. Dit is een zéér kwalijke zaak.

Bovendien is het zéér kwalijk dat mijn bovenvermelde brief niet bij de stukken gevoegd is van het raadsvoorstel dat a.s. donderdag 27 augustus 2020 in uw raad wordt behandeld. Dit terwijl brieven en e-mails van anderen die ook een reactie inhouden op de Concept RES van de MRE wél bij de hier bedoelde raadsstukken zijn gevoegd. Klaarblijkelijk worden niet alle reacties die naar aanleiding van de Concept RES aan u zijn toegezonden op een gelijke wijze behandeld.

Het kan toch niet de bedoeling zijn dat een aantal brieven en e-mails wel serieus worden meegenomen en andere niet. Zeker wanneer men bedenkt dat bij de vaststelling van de RES voor u en de MRE burgerparticipatie en draagvlak voorop staan.

Ik verzoek u dan ook om alle reacties die naar aanleiding van de Concept RES bij u zijn binnengekomen, gelijk te behandelen waarmee recht wordt gedaan aan ieders burgerparticipatie en aldus toe te voegen aan de raadsstukken van de raasvergadering van 27 augustus 2020.

Een kopie van mijn brief d.d. 7 juni 2020, met gemeentestempel van de gemeente Laarbeek, ingekomen 11 juni 2020 - ter ontvangstbevestiging - voeg ik hierbij, zie bijlage.

Vriendelijk en dringend verzoek ik u hiervan goede nota te nemen.

Tevens verzoek ik u zo spoedig mogelijk op deze brief te reageren.

Hoogachtend,

F.M.J. Biemans
Beukendreef 4
5738 PR Mariahout'