TipLaarbeek

Weet jij waar het over gaat als je de titel ‘TipLaarbeek’ leest? Het is een van de oudste instrumenten van DeMooiLaarbeekKrant, waar we nog steeds heel blij mee zijn en onszelf uniek kunnen maken. TipLaarbeek is namelijk een kwalitatief en representatief burgerpanel voor onze gemeente. Hiervoor werken wij samen met TopOnderzoek, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Zeven jaar geleden startten wij in Laarbeek samen met hen een burgerpanel op. Als een van de eerste in Nederland. Inmiddels bestaan er tientallen panels, verdeeld over heel Nederland. Iedereen kan zich voor dit panel aanmelden. Wat het dan precies is? Wie lid is, krijgt eens per zes weken een raadpleging toegestuurd. Hierin staan vragen en stellingen over actuele en belangrijke zaken in Laarbeek. Je kunt hierover meedenken en meepraten door deze enquête in te vullen.

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waarom je hieraan mee zou moeten doen. In TipLaarbeek komt veel ‘verjaardagspraat’ voorbij. Onderwerpen waar iedereen het over heeft en waar iedereen een mening over heeft. Maar hoe denkt het gros van Laarbeek nu écht hierover? Dit kunnen we alleen peilen door veel inwoners ernaar te vragen. Ons panel zit precies rond de 1000 respondenten (mensen die meedoen). Dat betekent dat het heel representatief is. We hebben namelijk 280 mensen nodig om een onderzoek in onze gemeente representatief te kunnen laten zijn. Het grote aantal versterkt de resultaten, omdat we nog beter inzichtelijk kunnen maken hoe er ook bijvoorbeeld per kern, geslacht en leeftijd wordt gedacht. Van de resultaten van het onderzoek genereren wij nieuws. Je leest dus precies terug hoe de rest van Laarbeek denkt over hetzelfde onderwerp als waar jij op gereageerd hebt. Vervolgens kan bijvoorbeeld ook de politiek of een andere betrokken organisatie met de uitslag aan de slag om hier iets mee te doen.

Op dit moment zijn we de nieuwste peiling aan het voorbereiden. Het onderwerp zal – niet geheel onverwacht – het coronavirus zijn. Uiteraard met de laatste actuele informatie en vragen die daarbij passen. Het coronavirus is en blijft het onderwerp van de dag. Iedereen wacht in spanning af of het virus terug gaat komen en hoe de bewegingsvrijheid gaat zijn de komende periode. En wat betekent dit voor de economie? Het blijft allemaal nog even gissen.

Wil jij meepraten en meedenken over actuele, belangrijke Laarbeekse zaken? Meld je dan aan! Dan doe je ook met het nieuwste onderzoek meteen mee. Ga naar www.tiplaarbeek.nl en de rest volgt vanzelf!