Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Mariahoutenaar komt om bij schietpartij in Uden

Mariahoutenaar komt om bij schietpartij in Uden

Mariahout/Uden - Bij een schietincident aan de Batenburglaan in Uden is zondagavond een 53-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer woonde officieel in Tilburg, maar was met name in Mariahout en omgeving bekend.

Rond 19.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Batenburglaan waarbij het slachtoffer op straat zou liggen. Een omstander verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Reanimatie door politieagenten en ambulanceverpleegkundigen mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen op straat.

Ter plaatse sprak de politie direct een aantal belangrijke getuigen. Een eerste onderzoek leidde kort na het incident tot de aanhoudingen van twee verdachten. Een 47-jarige man uit Nijmegen werd in de directe omgeving van de plaats delict aangehouden. Een 30-jarige man uit Uden werd in zijn auto op de N277 in Venhorst aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek en hun rol in het incident dat heeft geleid tot de dood van de man wordt verder onderzocht. Beide verdachten zitten in beperkingen.

Naar een derde verdachte zijn we nog steeds op zoek. Ook zijn betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Onderzoek
Zondagavond werd een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) direct opgestart. Maandag ging het onderzoek verder. Het is belangrijk dat ze duidelijk krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld. Onder leiding van een officier van justitie onderzoekt een rechercheteam de dood van de man. Naast het onderzoeken van de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, kijken ze ook naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Op dit moment is het nog te vroeg om iets te zeggen over de aanleiding van de schietincident. Uiteraard is de politie in gesprek met diverse getuigen en maken ze een sporenonderzoek, buurtonderzoek en maken camerabeelden onderdeel uit van het onderzoek.

Wie weet meer?
In dit onderzoek kunnen uiteraard ook uw tips helpen. Heeft u iets gezien of gehoord voorafgaand aan of na de schietpartij? Of heeft u informatie die van belang kan zijn en heeft u nog niet met de politie gesproken? Laat het hen dan weten! Dat kan via 0900-8844. Weet u meer, maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt ook het tipformulier op www.politie.nl invullen.